Avto, ki ga kontrolira telefon?!

Inovacija vožnje: Huawei predstavil prvi avto, ki ga vozi umetna inteligenca v pametnem telefonu
Tehnološki velikan Huawei je postal prvi izdelovalec pametnih telefonov na svetu, ki je uporabil umetno inteligenco v pametnem telefonu za avtonomno vožnjo avtomobila. Projekt z imenom RoadReader premika meje Huaweijeve tehnologije prepoznavanja objektov ter na preizkušnjo postavlja zmožnosti, hitrost in zmogljivost njihovih naprav, ki jih poganja umetna inteligenca.

Za razliko od drugih avtonomnih avtomobilov, ki enostavno zaznavajo ovire, so pri Huaweiju predelali Porsche Panamero v avtonomno vozilo to nima zgolj zmožnosti gledanja, ampak je ključno to, da svojo okolico tudi razume. To pomeni, da zna razločiti med tisoči različnimi objekti med drugim tudi med mačko in psom, med žogo in kolesom, ob tem pa se uči najbolj primernih odzivov.
Huaweijev RoadReader izkorišča zmožnosti umetne inteligence, ki je že vgrajena v Huawei Mate 10 Pro. Naprava uporablja umetno inteligenco za prepoznavanje objektov, kot so mački, psi, hrana in drugi, ki pomagajo uporabnikom pri zajemanju profesionalnih fotografij. Večina avtonomnih avtomobilov, ki so trenutno v razvoju, se zanaša na računsko moč namenskih čipov, ki so jih razvila zunanja tehnološka podjetja. Huawei si je v svojem zagonu zadal nalogo, da omogoči nemogoče. Uporabil je tehnologijo, ki je že na voljo v njihovih pametnih telefonih ter s tem prikazal vrhunske funkcije in zmožnosti s katerimi se lahko zoperstavi tudi najbolj napredni tehnologiji, ki je bila razvita za potrebe samo vozečih avtomobilov.

Dodaj odgovor