CHIP TUNING – CAR MAPING – TUNER.AT

Kaj je CHIP TUNING?

Večina modernih avtomobilov z elektronskim vbrizgom uporablja majhen računalnik, motorno krmilno napravo. Ta kontrolira količino vbrizganega goriva in čas vžiga, tlak turbine in ostale parametre, ki so bistvenega pomena za varno delovnje motorja. Chiptuning pa je sprememba parametrov v krmilnem programu, ki ga ta računalnik uporablja. Pri tuningu se parametri optimirajo, med drugim se poveča trenutna količina vbrizganega goriva in pritisk polnjenja turbine.

Tako se občutno dvigne navor v celotnem območju vrtljajev in s tem se izboljšajo pospeški vozila, končna hitrost pa se ne spremeni bistveno, ker zaradi zaščite motorja ne spreminjamo blokade vrtljajev. Zmanjša pa se tudi poraba goriva pri vožnji v območju največjega navora, seveda v primerni prestavi. Motor postane živahnejši in močnejši.
Pri vozilih s turbo polnilnikom lahko povečamo moč in navor za 20-40%.

Sami smo testirali, kako poteka vgradnja! Obiskali smo Avstrijskega mojstra TUNER.AT v sosednjem GRAZU. Pri specialistu so celoten postopek izvedli v manj kot 1 uri.
Prenosni računalnik so povezali na računalnik avtomobila in začeli z nadgradnjo programske opreme. Stari program je nadomestil novi program in avto je po posegu dobil večji navor, več konjev in izboljšano nastavitev delovanja.

Priporočamo v vsakem primeru! Nova programska oprema namreč starem avtomobilu zagotovi več poskočnosti, boljše pospeške, večjo končno hitrost in manjšo porabo.
Obiščite jih na TUNER.AT

 

Dodaj odgovor