10 ruskih modnih oblikovalcev, ki pri delu stavi na svoje korenine

Vir: 

Slava Zajcev, modna revija ob Mercedes-Benz Fashion Week v Moskvi

Slava Zajcev, modna revija ob Mercedes-Benz Fashion Week v Moskvi

Jekaterina Česnokova

Nikoli se ne sramujte svojih korenin – iz narodne zakladnice nastajajo najlepše modne kreacije. Oglejte si jih!

Nobena skrivnost ni, da ruski narodni motivi in vzorci krasijo kolekcije največjih modnih oblikovalcev, kakršni so Valentino, Dolce & Gabana in Ralph Lauren. A stavim, da ne poznate številnih ruskih oblikovalcev, ki so kolekcijam vdahnili nacionalni pridih.

1. Asija Barejeva – kraljica muslimanske mode

Barejeva je strogim muslimanskim pravilom oblačenja zadostila z minimalističnimi vzorci, nevpadljivimi barvami in pridihom avantgarde. Iz raznolikih materialov je naredila čisto sveže modne kroje.

 

2. Ulzima Vanzatova – kraljica burjatskih nomadov

Njene kreacije iz filca (zaščitnega znaka valenkov) odlikujejo tradicionalni vzorci južnosibirskih burjatskih nomadov. Ti kaftani z budističnim okrasjem so odlična zaščita pred mrazom!

 

3. Levadnaja Details – moskovska trgovina visoke mode

Čeprav je znana blagovna znamka zvesta narodnim koreninam, se spogleduje tudi s sodobnimi trendi. V njihovi ponudbi boste našli vse od tradicionalnih ženskih kaftanov in bluz pa do dolgih telovnikov z unikatnimi pravljičnimi vzorci.

 

4. Maša Andrianova – moskovska slovanofilka in pol!

Po dolgoletnem življenju v Parizu se je vrnila v Moskvo, kjer navdih za delo išče v naravi, ruski folklori in tradicionalnem kmečkem življenju. Pri svojih tradicionalnih krojih uporablja samo naravne materiale, med drugim lan, bombaž in svilo.

 

5. Slava Zajcev –  stari znanec in kralj evropskih modnih pist

Največje ime našega seznama je nedvomno Zajcev – prav ta, ki je s priljubljenimi ruskimi vzorci osvojil svetovne modne piste. Julija je na Orientalski modni reviji v Parizu predstavil svojo rusko kolekcijo. Njegove svetle in rdečkaste haut couture so prava paša za oči!

 

6. Nebeško lepe obleke Čečenk

Čečenke obožujejo svetlikajoče se glamurozne vzorce. Ajšat Kadirova je zato zasnovala lastno znamko dolgih tradicionalnih muslimanskih ženskih oblek in okrasja, ki poudarja čečensko lepoto. Kar pa ne pomeni, da Čečenke ne sledijo sodobnim modnim trendom.

 

Nadaljevanje članka najdete TUKAJ! 

Dodaj odgovor