Kaj jé predsednik Putin?

Vir: 

Vladimir Putin je za svoja leta (težko bi mu prisodili 65 let) v precej dobri formi. Delni razlog za to se gotovo skriva v prehrani, zato vam razkrivamo skrivnosti predsedniškega jedilnika.

Predsedniški zajtrk

Putin za zajtrk jé kašo, tvorog (vrsta mladega zrnatega sira, zelo podobna naši skuti) z medom in surova prepeličja jajca. O tem so poročali novinarji TV kanala NTV, ki so leta 2012 zajtrkovali s predsednikom. Razkrili so tudi to, da Putin pije sok iz repe in pese.

Nekaj let kasneje je ruski voditelj novinarjem zaupal, da ima rad ajdovo kašo, ne pa tudi ovsene.

»Prehrani ne morem posvečati mnogo časa,« je povedal. »Rad imam zelenjavo: paradižnik, kumare, zeleno solato. Zjutraj rad jem kašo, svež sir in med. Če lahko izbiram med mesom in ribo, bom izbral ribo, vendar imam rad tudi jagnjetino,« je izjavil Putin in dodal, da ni sladkosned, čeprav občasno pojé kak sladoled.

Hrana »na poti«

Putin veliko potuje, kar zahteva prilagoditev prehrane: »Ko sem na poti, rad poskusim lokalno kuhinjo. Navadil sem se na zeleni čaj … Navadno ne večerjam, saj za to nimam časa. Popoldan se trudim jesti sadje, popijem tudi kefir, če je to mogoče. Ko ni, mi je ljubše, da ne pojem ničesar,« pravi predsednik.

Pred nekaj leti je peterburška restavracija Podvorje imela poseben jedilnik z imenom »Zajtrk z Vladimirjem Putinom«, ki je ponujal predsednikove najljubše jedi. Putin je restavracijo obiskal mnogokrat. Po navadi tam naroči mešano meso (goveji jezik, klobaso, svinjino in čufte). Rad ima tudi dimljenega jesetra z limono in maslom.

Vsakič, ko predsednik jé z novinarji, izbor hrane postane glavna tema. Leta 2003 je v kaliningrajski restavraciji Na poti naročil ribjo juho (uha), pito z rdečim kaviarjem, dimljeno jeguljo in palačinke z jagodami. Leta 2008 je na potovanju v Tatarstan izbral solato, piščančjo juho z rezanci, govedino z rižem in pito. Od predsedniškega dela postane človek zelo lačen …

Kaj Putin pije?

Leta 2010 je kremeljski kuhar Anatolij Galkin povedal, da Putin daje prednost vinu ali pivu. Kuhar je razkril tudi recept za poseben koktejl, ki ga gostje pijejo na delovnih sprejemih: mnogo ledu, malo limoninega soka, mete in 0,5 dcl šampanjca. Galkin pravi, da ta pijača odlično gasi žejo.

Nekateri mediji tudi trdijo, da predsednik uživa v črnih španskih vinih, po obroku rad popije kozarček vodke ali dagestanskega konjaka.

Nadaljevanje članka najdete TUKAJ!

Dodaj odgovor