Na gradu Žužemberk podpisali novo pogodbo o sodelovanju s Tatarstanom

Vir: 

V Sloveniji se je od 13. do 16. julija mudila delegacija iz Tatarstana, v kateri so izstopali predstavniki mesta Naberežnije Čelni, ki je pred kratkim vzpostavila prijateljske stike z Žužemberkom. Gostje so se udeležili prireditve ob občinskem prazniku v Žužemberku in podpisali novo pogodbo o sodelovanju. Pogodba predvideva razvoj skupnih kulturnih, športnih, socialnih in ekonomskih projektov, poroča Dolenjski list. O obisku so pisali tudi na ruski strani, na portalu Večernije Čelni.

Podpisu pogodbe, ki sta jo na gradu Žužemberk sklenila župan mesta Naberežnije Čelni Nail Magdejev in župan Žužemberka Franc Škufca, je prisostvoval tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Oba kraja sta se prejšnji mesec tudi uradno pobratila, ko so bili v ruskem mestu na obisku Suhokrajnci, sedaj pa so kolegi iz Tatarstana vrnili obisk. Mesto Naberežnije Čelni je najbolj znano po proizvodnji tovornjakov Kamaz.

Pogodba pomeni dodatno krepitev odnosov med Slovenijo in Tatarstanom, potem ko je pred dvema letoma k nam na povabilo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prispela gospodarska delegacija iz omenjene ruske republike. Tamkajšnja podjetja so namreč izrazila zanimanje za sodelovanje na področju mlekarstva in kmetijske mehanizacije.

Več lahko preberete TUKAJ!

 

Dodaj odgovor