Okusne ruske juhe za vaše naslednje kosilo

Vir: 

Nihče ne ljubi enolončnic bolj kot Rusi. Za vsak letni čas obstaja veliko slastnih receptov, mi pa smo za vas izbrali 10 najboljših idej.

1. Rassolnik

To je ena od najboljših ruskih juh. Ime rassolnik prihaja iz besede rassol oz. kisle, slane in vodene mešanice za vlaganje kumaric. Rassolnik naredite iz vloženih kumaric, gomoljnic, bisernega ječmena in govedine ali piščančjega mesa. Na koncu ne pozabite na kislo smetano.

2. Uha

Tradicionalna ribja juha je ena od najstarejših ruskih jedi. Enotnega recepta ni – vse je odvisno od okusa, ki ga želite doseči. Za juho lahko uporabite katero koli ribo (losos, postrv, polenovka, jeseter, …).  Juha je še posebej priljubljena v poletnih mesecih, ko se veliko Rusov odpravi na ribolov.

3. Kremasta karelska juha z lososom

Tradicionalna juha iz Karelije je zelo kremasta. Juha iz bele ribe se imenuje kalakeitto, kar dobesedno pomeni “ribja juha”. Ob praznikih Karelijci pripravijo juho s smetano in lososom (lohikeitto). Topla ribja juha se prileže ob hladnem deževnem dnevu.

4. Juha iz kislice

Lahka, sveža in skoraj brez kalorij. Vse to so razlogi, zakaj je ta juha tako priljubljena poletna jed v Rusiji. Včasih ji rečejo tudi zeleni šči. Vse potrebne sestavine najdete kar na svojem vrtu.

5. Šči

Ta juha tekmuje z borščem za naziv najbolj priljubljene juhe v Rusiji. Obstaja več kot 1000 različnih receptov za šči – z gobami, mladim zeljem, kislicami, dimljenimi svinjskimi rebri, lososom, … Ustvarite lahko tudi svojo različico s sestavinami, ki jih imate v hladilniku, a ne pozabite na ključno sestavino – sesekljano zelje.

6. Okroška

Ob toplem vremenu Rusi običajno jedo okroško, ki je podobna solati Olivier: fino nasekljan krompir, kumarice, korenje in zelenje. Dodate lahko tudi redkvice in katero koli drugo zelenjavo, pa tudi klobaso ali kuhanega piščanca. Edina razlika je ta, da Rusi to solato prelijejo s kvasom ali kefirjem. Precej čudna kombinacija, kajne?,

Nadaljevanje članka najdete TUKAJ!

Dodaj odgovor