Razkrite skrivnosti o razvoju ruske predsedniške limuzine in drugih vozil Aurus

Vir: 

Sergej Gunejev/Sputnik
Pripadniki ruske Federalne službe za varnost (FSO) so predstavili nekaj podrobnosti iz projekta Kortež v knjigi Avtomobili najvišjih državnih funkcionarjev.

Dela na idejnem projektu so se začela jeseni 2012. Na prvih skicah je imela limuzina futuristične oblike, karoserija je bila oblikovana po principu hatchbacka. Nato so se oblikovalci raje vrnili h klasičnemu sedanu, a ohranili dinamične in pogumne proporce in oblike. Nato je decembra 2012 padla odločitev o razvoju sedana klasične in lahko bi rekli tudi konvertirane oblike. Avtomobili iz projekta Kortež stilsko temeljijo na videzu sovjetskega modela ZIS-110 iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, je pojasnil predstavnik FSO.

Oblikovalci so Ministrstvu za industrijo in trgovino ponudili trideset različic avtomobilov, izbrane možnosti pa so bile posredovane predsedniku. Na koncu je na razpisu zmagala avtorska rešitev Alekseja Čvorkina iz Centralnega znanstveno-raziskovalnega avtomobilskega in avto-moto inštituta.

V začetku leta 2014 se je pojavila prva mobilna maketa limuzine v polni velikosti, ki je bila 22. januarja predstavljena državnemu voditelju ter prejela pozitivno oceno, pripoveduje uradni predstavnik FSO, dr. zgodovine Sergej Devjatov.

Nadaljevanje članka najdete TUKAJ!

Dodaj odgovor