Sankt Peterburg: Zgodovinski biser Rusije

Vir: 

Jutro na Nevskem prospektu, sprehod po čudovitih parkih in zabava do jutra! Pripravili smo kratek seznam stvari, ki se jih splača pogledati v ruskih »Severnih Benetkah«, če se tam znajdete za dobra dva dneva.

Sprehodite se po glavni ulici v Sankt Peterburgu, še preden jo preplavijo turisti. Ko se mesto šele dobro prebuja, lahko najbolje uživate v njegovem razkošju in sijaju. Pojdite od Aničkovega mostu (znan kot »most s konji«) proti Admiraliteti. Sproti lahko vidite znamenito prodajalno iz carskih časov Jenisejevski in prečudovite cerkve.

9.00-10.00: Zajtrk v ruskem slogu

Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu. V ruski različici so to kaša, blini (ruske palačinke) in sirniki (majhne skutne palačinke). Na Nevskem prospektu je kar nekaj dobrih lokalov, a se jih večina odpre šele ob devetih. Lahko na primer obiščete Stolle (Nevski prospekt 11) s tradicionalnimi ruskimi pitami ali Teremok (Nevski prospekt 60) z ajdovo kašo.

10.00-13.00: Obiščite staro mestno jedro

Danes za staro mestno jedro velja Dvorni trg, čeprav je bil Sankt Peterburg prvotno ustanovljen na drugem bregu Neve, na Zajčjem otoku. Obe lokaciji sta si dokaj blizu in lokacijo lahko premagate peš. Tukaj boste našli mesta z najboljšim pogledom na »Severne Benetke«. Fotografirajte se pred Zimskim dvorcem in prečkajte reko po Dvornem mostu.

Nato se boste znašli na bregu Vasiljevskega otoka, kjer sta Rostralna stolpa z vgrajenimi spredki trofejnih ladij, ki opominjata, da je bilo tu nekoč pomorsko pristanišče. Zatem lahko obiščete znamenito Petropavlovsko trdnjavo, kjer je bil leta 1703 položen temelj nekdanje ruske prestolnice. Opoldne lahko ujamete tradicionalno streljanje iz topa, ki se ga najbolje vidi z branika Nariškina ali s plaže.

13.00-15.00: Piknik v carskih vrtovih

Vrnite se na kopno preko Trojiškega mostu in obiščite Poletno alejo, prvi javni park v Rusiji. Lahko imate piknik na klopi med antičnimi spomeniki, cvetjem in fontanami. Nekoč je bil ta vrt rezerviran za uradne uslužbence Petra Velikega, danes pa je odprt za vse.

15.00-17.00: Obiščite cerkev Spas na Krovi

Nadaljevanje članka si preberite TUKAJ!

 

 

Dodaj odgovor