Vodič po ruskih spominkih in nasveti proti prevaram prodajalcev

Vir: 

Med potovanjem po Rusiji boste morda iskali kakšen pristen, originalen in ročno izdelan ruski spominek. Objavljamo nekaj fotografij lepih primerkov ter dajemo nekaj napotkov, kako izbrati najboljše, da ne boste razočarani. Včasih je malo težko najti pravi spominek, sploh ko vas obdajajo gomile turistov, vsiljivi prodajalci in previsoke cene. Želja, da bi prinesli iz Rusije nekaj za trajen spomin ali za darilo ljubljeni osebi, lahko pripelje v mukotrpen proces. Ekipa Russia Beyond je obiskala nekaj glavnih tržnic s spominki v Moskvi in pripravila nekaj enostavnih nasvetov, kako izbrati idealen suvenir po ugodni ceni.

1. Če je mogoče, v centru mesta raje ne kupujte ničesar

Takšen nasvet ste morda že pričakovali. Čim bližje ste turističnemu centru mesta (Moskve ali Sankt Peterburga), dražji bodo spominki. Trgovci priznavajo, da je mogoče najcenejša darila dobiti na Izmajlovski tržnici, nedaleč od metro postaje Partizanskaja (čeprav se tudi tam splača biti previden in preveriti več prodajalcev, op. prev.).

2. Bodite pozorni na kakovost

Avtentični ruski spominki so mojstrovine v malem, narejene iz zelo kakovostnega materiala. A vendar se govori, da najdemo tudi mnoge »ruske spominke«, narejene na Kitajskem. Kitajske imitacije so seveda bistveno manj kakovostne od domačih ruskih izdelkov.

3. Preverite etiketo

Tudi če se vam zdi, da je kakovost dobra, poglejte še na etiketo. Znani in dobri proizvajalci imajo etikete s podrobnimi informacijami o kraju, kjer so bili izdelki narejeni. Lahko denimo naletite na slabše imitacije iz Moskovske regije brez etikete. Vendar povprečen kupec navadno ne opazi razlike, zato so lahka tarča prevar prodajalcev.

Nadaljevanje članka preberite TUKAJ!

Dodaj odgovor