Končna odločitev Damaska: Sirije ne bo obnavljala EU!

Kitajski zunanji minister Wang Yi je objavil, da je Kitajska pripravljena pomagati pri obnovi Sirije. Tam se vojna bliža koncu in za celovito zaščito ozemlja pred Izraelskimi, Britanskimi in Ameriškimi napadi bo poskrbela Rusija, ki bo Sirijo oskrbela z protizračno obrambo S-300. Škoda da Rusija takšne protizračne obrambe ni dostavila že prej. Na tak način bi bilo veliko več ozemlja in nepremičnin zaščitenih pred Izraelskim in Ameriškim bombandiranjem. Marsikatero Sirsko mesto je bilo zaradi napadov porušeno in veliko Sircev je pobegnilo v tuje države. Iz Sirije so sporočili, da ne želijo pomoči Evropske unije pri obnovi Sirije, saj so tudi Evropske države po diktatu Amerike in Izraela napadale Sirijo.

Kitajska je k situaciji v Siriji dodala, da je vedno verjela v politično rešitev. A ko Sirijo napada več držav hkrati je politična rešitev utopija. Sirski predsednik Bashar Al Asad je dejal, da Evropa pač ne bo morala sodelovati pri obnovi Sirije, saj se je skozi Sirsko vojno pokazala za neprijatelja. Z veseljem pa bodo sprejeli pomoč Rusije, ki je Siriji v ključnih trenutkih stala ob strani in jo obvarovala pred Ameriko in Izraelom.

Velik posel v obnovi Sirije vidi tudi Libanon, ki je Sirski sosed. Izračunali so, da bi naj obnova Sirije stala med 250 in 400 milijardami dolarjev. Bodo račun izstavili tistim državam ,ki so Sirijo napadale, ali bo stroške morala Sirija nositi sama?

Pri poslih gradbene narave bodo tako verjetno sodelovali Iran, Libanon, Rusija in Azijske države. Evropa in Amerika pa bosta ob pogače gradbenih poslov dobila nič.

Dodaj odgovor