Modna hiša Michael Kors kupila Versace za 2.9 milijarde zelencev

Ameriška modna hiša je kupila luksuzno Italijansko modno hišo za neverjetnih 2.9 miljard Ameriških dolarjev. Vlaganja se bodo nadaljevala in trenutno število Versace trgovin se bo povečalo z 200 na 300. Donatella Versace je v izjavi za javnost povedala: “To je zelo vznemirljiv dogodek za Versace. Trenutno je 20 let odkar sem prevzela modno hišo Versace skupaj z bratom Santo in hčerko Allegro. Versace ostaja močan tako na področju mode kot moderne kulture.”


Slike iz Versace kataloga 2018.

 

Prevzem Italijanske modne znamke s strani Ameriškega modnega velikana je ironičen, saj so Evropske modne hiše veljale za vodilne na svetu. Italijanska in Francoska moda sta bili do sedaj vodilni in po transakciji v vrtoglavih zneskih se tehtnica preveša na Ameriško stran.

“Vsi smo zelo vznemirjeni, da se bomo pridružili globalnem podjetju, ki ga vodi John Idol, ki sem ga vedno občudovala kot vizionarja in zelo močnega in strastnega vodjo. Verjamemo da bo biti del te mednarodne skupine za Versace dolgoročen uspeh. Moja strast nikoli ni bila večja. To so zgodovinski dogodki za Versace.” Pravi Donatella Versace. Za leto 2018 se pričakuje promet podjetja Versace v višini 1 milijarde ameriških dolarjev. Profiti podjetja Versace v letu 2016 pa so bili 686 milijonov Ameriških dolarjev. Pričakuje se, da se bodo designi Versaceja v prihodnje spremenili.

Dodaj odgovor