MOS CELJE: Zlata inovacija za zdravo sedenje

Novinarji medijske hiše Globalno Aktualno smo tudi letos obiskali Celjski sejem in med zanimivimi in inovativnimi Slovenskimi podjetji opazili podjetje Active Chair, ki se ukvarja s sedenjem. Njihovi izdelki so na oko všečni in narejeni zelo kakovostno. Ali ste vedeli, da kar tretjino življenja preživimo sede? To dejstvo je že nekaj desetletij vzrok za vse več zdravstvenih problemov, povezanih s pasivnim neprekinjenim sedenjem. Zaradi zaskrbljujočih statističnih podatkov je bil ustvarjen poseben 3-D gibljiv stol, s stilsko dovršenostjo in skrbjo za boljše počutje.

Ekipa podjetja Starkmat se je s projektom Active Chair – pisarniški stol za zdravo hrbtenico in boljšo koncentracijo, tokrat predstavila na Celjskem sejmu MOS 2018. Gre za že večkrat nagrajeno slovensko inovacijo, ki že spreminja sedalne navade po pisarnah, šolah, terapevtskih centrih in domovih. Med uporabniki pisarniškega stola Active Chair PRO so tako tudi fizioterapevti, ortopedi, osteopati, ortopedi, psihologi, pedagogi, kineziologi, in vsi se strinjajo, da Active Chair svoje delo naredi avtomatsko, brez posebne pozornosti sedečega na položaj svojega telesa. Ali kot med drugim ugotavlja tudi fizioterapevtka Marina Uplaznik, stol doseže, da nezavedno krepimo globoke hrbtne in trebušne mišice ter nenehno vzpostavljamo pokončni položaj.

Izjemni rezultati in navdušenje tako uporabnikov kot strokovnjakov pa botruje k temu, da zanimanje po inovativnih pisarniških stolih Active Chair PRO s posebnim patentiranim konceptom gibanja, raste tudi v tujini. Stoli so v celoti izdelani v Sloveniji v sodelovanju s kakovostnimi slovenskimi razvojnimi dobavitelji. Obiščete lahko tudi Facebook stran ACTIVE CHAIR PRO.

Na 51. MOSu je bila ekipa Starkmat ponovno izbrana med TOP 10 MOSovih podjetnih talentov in prejela ZLATO priznanje za 1. mesto na natečaju za MOSove podjetne talente 2018 ter SREBRNO priznanje Celjskega sejma, Mestne občine Celje (MOC) in Obrtno podjetniške zbornice Slovenije (OZS), za pisarniški stol Active Chair PRO.

Spoznajte zgodbo spreminjanja sedalnih navad na bolje TUKAJ 

Dodaj odgovor