Vojaške vaje Rusije in Kitajske dobra prilika za trening

Vzhodni vihar: 300000 vojakov, 36000 oklepnih vozil in 1000 letal za obrambo Rusije

V manj kot tednu dni se bodo začele strateške vojaške vaje Vostok 2018, ki bodo ene največjih v zgodovini ruske vojske po številu angažiranih vojakov in bojnih sredstev, pa tudi prostorskih razsežnostih.

Aktivna faza velikih vojaških manevrov ruske vojske Vostok 2018 bo potekala od 11. do 17. septembra na devetih vojaških poligonih ter v vodnih prostranstvih Japonskega, Beringovega in Ohotskega morja, je sporočil ruski obrambni minister Sergej Šojgu.

Naporna uvertura

Šef vojnega resorja je ob tem spomnil, da so v ruskih oboroženih silah že pred začetkom izvedli kompleksno preverjanje bojnih sestav centralnega in vzhodnega vojaškega okrožja, Severne flote, Zračno-desantnih čet ter strateškega in vojaško-transportnega letalstva.

Kot je povedal, so mnoge enote med preverjanjem namestili na njim povsem neznane lokacije in poligone, kjer so morale izpolniti vrsto nalog. Letalstvo je na primer moralo poleteti do skrajnega radija delovanja, izpeljati dodatno polnjenje gorivo v zraku ter pristati na operativnih letališčih, medtem ko so ladje in druga plovila izvajala bojne manevre in strelske treninge.

Množična udeležba

Minister je še enkrat dal vedeti, da ti manevri predstavljajo enega največjih tovrstnih dogodkov v zgodovini ruske vojske. Vključevali bodo okoli 300 tisoč vojakov in oficirjev, preko 1000 letal, helikopterjev in brezpilotnih letalnikov, okoli 80 ladij in pomožnih plovil, 36 tisoč tankov, oklepnih transporterjev in drugih sredstev za različne namene. Prav tako je spomnil, da bo na enem od poligonov v vzhodnem vojaškem okrožju (poligon Cugol) sodeloval še vojaški kontingent Narodno-osvobodilne vojske Kitajske s 3.500 ljudmi.

Za nadaljevanje branja članka kliknite TUKAJ.

Dodaj odgovor