Die Welt: Rusija meče rokavico Rolls-Royceu, Bentleyu in Maybachu

Global Look Press

Rusija želi z znamko Aurus vstopiti v elitno druščino proizvajalcev najimenitnejših avtomobilov in konkurirati znamkam, kot sta britanska Rolls-Royce in Bentley ali nemški Maybach-Daimler, piše nemški časnik Die Welt.

Tudi ruski časniki povzemajo besede nemškega časnika, da je Aurus prvi ruski avtomobil premium razreda po osemdesetih letih prejšnjega stoletja, po celih treh desetletjih.

Avtor prispevka piše, da so za uspeh novih ruskih luksuznih vozil ključnega pomena nemški inženirji, »denar arabskih šejkov« in imidž ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki se je sam začel voziti z aurus limuzino.

Die Welt je spomnil, da se je ruski voditelj prej prevažal z limuzino Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, leta 2012 pa je bila sprejeta odločitev, da se tuji model zamenja z vozilom ruske proizvodnje.

Poudarjeno je, da je Rusija uspela razviti svoje elitne avtomobile po relativno nizki ceni za tovrstne projekte, za 12,4 milijarde rubljev (162 milijonov evrov), ob upoštevanju, da je bila sprejeta odločitev, da se bodo avtomobili proizvajali tudi za komercialne namene in ne samo za državo.

Minister za trgovino in industrijo Denis Manturov je rekel, da bo vozilo znamke Aurus dražje od Mercedesa razreda C, a cenejše od Rolls-Roycea. Spomnimo, da sta bila konec avgusta na Moskovskem avtomobilskem sejmu premierno predstavljena sedan in limuzina Aurus Senat, civilni različici avtomobila iz projekta Kortež.

Za nadaljevanje branja članka kliknite TUKAJ!

Dodaj odgovor