Katero različico S-300 je Sirija prejela od Rusije?

Slobodan Đukić
Ruski strokovnjaki so javnosti razkrili podrobnosti o različici raketnega sistema S-300, ki ga je Rusija dobavila Siriji.

Rusija je sirski vojski nedavno poslala paket nove protizračne oborožitve. Gre za sistem S-300PM z raketami 48N6, je povedal glavni urednik revije Arsenal Otečestva Viktor Murahovski za Lenta.ru.

Včeraj je ruski obrambni minister Sergej Šojgu obvestil predsednika Putina o dobavi raketnih sistemov Siriji. Rusija je Sircem dostavila 49 enot različne tehnike, ki vsaka zase predstavljajo sestavni del sistema S-300. Na posnetkih raztovarjanja iz transportnega letala je moč prepoznati štiri lansirne enote.

Dobava raketnih sistemov S-300PM je povezana z incidentom, ki se je zgodil konec septembra nedaleč od sirske obale in ruske zračne baze Hmejmim, ko je bilo sestreljeno rusko izvidniško letalo Il-20. K incidentu so po navedbah ruskega obrambnega ministrstva prispevali piloti izraelskih lovcev F-16, ki naj bi rusko letalo uporabili za ščit pred raketami sirske zračne obrambe.

Za nadaljevanje branja članka kliknite TUKAJ!

Dodaj odgovor