V Milanu predstavili najnaprednejši električni motocikel

Neverjeten električni motocikel, ki je opremljen s čelado v stilu stripovskega junaka Iron Mana in obleko, velja zagotovo za enega najsodobnejših koles. Britanski motocikel Arc Vector je bil predstavljen na moto salonu EICMA v Milanu.

Arc Vector z močjo 95 kW doseže končno hitrost do 241 km/h, do hitrosti 100 km/s pa pospeši v le 2,7 sekunde. Pri napolnjeni bateriji je dosega za slabih 200 km vožnje po avtocesti, po mestu pa se le-ta poveča za 80 km.

Motocikel ima bistveno drugačno obliko kot večina drugih koles. Namesto konvencionalnega ogrodja, ta uporablja ogljikova vlakna. Vsa elektronika, vključno z baterijo in motorjem, je v notranjosti ohišja. Podjetje trdi, da je Arc Vector za četrtino lažji od konkurence, kar mu omogoča najboljše razmerje med močjo in težo.

Zaščitna čelada ima v notranjosti »head up« zaslon, kar zagotavlja vozniku vse pomembne informacije in mu omogoča, da se bolj osredotoči na cesto. Čelada vsebuje tudi kamero za vzvratno vožnjo.

Zaščitna obleka ima posebne senzorje, ki zagotavljajo povratne informacije z vibriranjem in nas tako obvestijo o morebitni nevarnosti. Vsa tehnologija deluje tako, da poveča učinkovitost in varnost motocikla.

Izdelanih bo samo 355 primerkov, zato cena enega dosega vrtoglavih 100.000€. Arc Vector definitivno ni za vsakogar – je za milijonarje, ki cenijo edinstvenost in trajnost, ki jo predstavlja motocikel.

Dodaj odgovor