Bodi CAR in ne meči petard!

Na Slovenskem spletu in po sociaqlnih omrežjih so zaokrožile peticije, kampanje in pozivi k ne metanju petard iz vzrokov zaščite malih živali, ki se petard zelo bojijo. Kampanjo so podprli tudi vidni politiki kot recimo Marjan Šarec in druge znane osebnosti. Na določenih slikah, ki krožijo po Facebooku celo pozivajo, da namesto petard v zavetišče odnesete hrano za živali.

Sponzorji mestnega ognjemeta v Mariboru časopisna hiša Večer in Nova KBM, pa sta se odločili, da bosta denar namenjen ognjemetu raje podarili humanitarnim društvom. Tudi v Kopru ne bo ognjemeta. Govori se pa o veliko koncertih na prostem za prehod v novo leto in o laser showih. Nam se prav gotovo bolj dopade velik koncert z zasloni in laser showom, kot pa metanje petard. Pa ne pozabite na gratis bograč za vse, da ljudje ne bodo lačni. Veselo praznovanje novega leta vam želimo in po možnosti brez petard in v družbi tistih, ki jih imate radi. Na spletu  je zaokrožila tale peticija za prepoved pirotehnike:

peticije ZA prepoved pirotehnike!

Odziv je odličen. Do sedaj je peticijo podpisalo 1.541 oseb. Naš cilj je, da peticijo podpiše čim več ljudi, ker več kot bo podpisov lažje bomo dosegli prepoved tega pokanja!Če vam ni težko, bi vas prosil, če lahko na svojem Facebook profilu objavite povezavo do podpisa peticije in pozovete svoje prijatelje, da podpišejo peticijo. Povezava do peticije je TUKAJ .
Danes sem razmišljal, kaj bi lahko vse še naredili, da bi ljudje še bolj množično podpisovali peticijo. Pa sem se spomnil, da bi nam lahko pomagale slavne osebe. Če bi one povedale, da podpirajo peticijo, bi zagotovo zbrali veliko več podpisov. Če mogoče poznate kakšno slavno osebo, bi ji lahko omenili tole? Če imate kakršenkoli predlog in možnost pomagati, da zberemo čim več podpisov ZA peticijo, mi prosim javite.

V kolikor se s prepovedjo strinjate vas vabimo da podpišete peticijo.

 

Dodaj odgovor