Vodstvo Slovenske policije prevzela mag. Tatjana Bobnar

Potem ko je bila mag. Tatjana Bobnar včeraj na predlog ministra za notranje zadeve imenovana na mesto generalne direktorice policije, smo ji danes, 12. decembra 2018, na slovesnem, že tradicionalnem sprejemu vodstvenih delavcev policije ob koncu leta predali tudi znak generalnega direktorja policije. Tako bi opisali fotografijo od spodaj.

Dogodka so se poleg vseh vodij policijskih enot udeležili predsednik vlade Marjan Šarec, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in drugi visoki gostje.

Dolžnost generalne direktorice policije, ki ji je bila poverjena, je mag. Tatjana Bobnar, kot je zatrdila, sprejela z globokim občutkom odgovornosti tako do več kot 8.000 zaposlenih v policiji kot tudi do vseh prebivalcev države: “Že 25 let, vsak dan znova, v policiji z visoko motivacijo in delovno vnemo opravljam svoje naloge. V tem duhu bom tudi nadaljevala. Zavedam pa se, da so vsi uspehi vodij, predvsem tudi uspehi njihovih sodelavcev. Ob negotovosti, ki jo prinaša prihodnost, me pomirja zavedanje, da imam ob sebi sposobne, odgovorne in zaupanja vredne sodelavce.”

Slovenija je tako postala ena izmed redkih držav, kjer bo policijo vodila ženska. Bo zato policija bolj trdna? Polj mehka? Enaka kot je bila do sedaj? Se bo kaj spremenilo? Izboljšalo? Bomo videli.

Čestitke ob prevzemu visoke funkcije in veliko uspeha pri delu vam želimo.

Dodaj odgovor