Sodišče: Marko Potrč je nedolžen! Nočne more je konec!

Na sodišču je imel obravnavo Marko Potrč zaradi nasilja nad žensko, a kot so mnogi verjeli je Marko dokazal svojo nedolžnost, opral svoje ime in sodišče ga je razglasilo za nedolžnega. Nikomur ne privoščimo obtožb po nedolžnem in sodnih postopkov za katere niso nič krivi. Markotu čestitamo, da se je na sodišču dobro držal in na koncu vedno zmaga pravica. Vsaj v tem primeru in vsaj za Marka. Marko, vse dobro še naprej in drži se.

Znan Medijski obraz se je na zadevo oglasil preko socialnih omrežij:

NOČNE MORE JE KONEC!
Konec je. Nočne more je konec. Rad bi rekel, da bom v tem poskušal najti nekaj dobrega, a v tem trenutku tega še ne znam. Rad bi rekel, da je danes bil dober dan, a ni bil. Da, oprostilna sodba je res veliko olajšanje, a dober dan to ni. Ker če stopim korak nazaj, je celovito gledano to zelo žalostna zgodba. Bila je težka zame, za moje otroke, za mojo Lili, za mojega brata in njegovo družino. Tudi za njegovo hčerko, ki jo ima s to bivšo partnerko, ki naju je obtožila tako odvratnega dejanja. Na nikogar od naštetih ni pomislila ne ona in ne človek, ki se je odločil uprizoriti medijski linč, kot ga jaz ne pomnim. Ni enostavno poslušati in brati laži, ko te nekdo obtoži dejanja, ki ga sam ostro obsojaš in se proti temu celo aktivno boriš. A ko te na podlagi krivih ovadb dobesedno javno linčajo, žalijo in celo napadajo podjetja, s katerimi delaš, in je s tem ogrožena tvoja eksistenca, to postane prava nočna mora.
Nisem si želel, da to pride v javnost, čeprav sem vedel, da sem nedolžen. Čeprav sem vedel, da nisem storil nič narobe in da se bo to na sodišču pokazalo. A druga stran je imela drugačen načrt in zdaj sem stisnjen v kot, ko sem za zaščito svojega imena dobesedno primoran postaviti stvari na svoje mesto. Da lahko dalje opravljam delo, ki ga rad opravljam. Da sem lahko še naprej vzor mojim otrokom. Ker ne bom nosil tega madeža, ki si ga ne zaslužim!

Najprej da razčistim z vsakim dvomom. Današnja oprostilna sodba ni posledica ničesar drugega kot pa tega, da je sodišče jasno ugotovilo, da je bratova bivša partnerka tekom obravnave svojo zgodbo večkrat spremenila/prilagodila, dajala nasprotujoče si izjave in nasploh večkrat dokazala, da ji sodišče ne more verjeti. Nekatere njene izjave so si celo neposredno nasprotovale. To je danes ob zaključku, na izreku sodbe, sodišče tudi jasno povedalo. V prvem klicu policiji je celo grobo pretiravala in dejala, da jo je bivši partner pretepel. A med samim procesom niti enkrat samkrat ni govorila o tem. Govorila je o potiskanju z roko za ramo/hrbet. To je bilo recimo nasilje, na katerega se je sklicevala na sodišču, ker verjetno ni pomislila, da bomo dobili vsebino njenega prvega klica na policijo. V tem prvem klicu oziroma nasploh na začetku te zrežirane zgodbe pa mene sploh nikjer ni omenila. Vključila me je kasneje. Predvidevamo, da zaradi nasvetov, da me naj uporabi kot »orodje« za ustvarjanje medijskega pritiska, če bo to potrebno. Med drugim se je tudi zato na današnji obravnavi že pred samo oprostilno sodbo zgodilo nekaj pomembnega. Tožilstvo je umaknilo vse obtožbe zoper mene, ker je očitno uvidelo, da za to res ni nobene osnove. Koliko laži o meni, ki so si med seboj nasprotovale, je izrekla tekom procesa, sploh ne bom našteval. A dejstvo je, da je pripravila načrt, ga izvedla in upala, da bo s tem dosegla cilj. Kakšen je bil ta cilj, zaradi vsaj zajezitve škode za otroka, ne bom natačno pisal. Vključuje pa otroka in stik z očetom. Za drugi cilj smo pa izvedeli danes, ko je izrazila tudi željo po denarju oziroma odškodnini.
Ker je bila proti meni podana kriva ovadba in prav tako krivo pričanje, bom seveda ukrepal. A tega ne bom na veliko in široko obelodanjal v medijih. Ker si vsi, moja družina in bratova družina, samo želimo mir. In predvsem zato, ker to v medije ne spada! Tudi ne zavoljo moje nečakinje. Podobno prošnjo imam za vse, ki bi morda imeli željo po »napadanju« bratove bivše partnerke. Prosim, ne. Da, njeno dejanje ni vredno besed. Izkoristiti izraz »nasilje nad ženskami« za tovrstne namene, je nasilje nad mano in bratom ter hkrati posmeh vsem ženskam, ki so dejansko bile žrtve nasilja. To je nedopustno. Ampak poskušam razumeti, da se nekje mora nehati. Povem še enkrat: mi si samo želimo mir. In nov napad ne more prinesti miru. Zato tudi namerno ne uporabljam njenega imena.

Na koncu imam še eno vprašanje za Bojan Požar. Bojan, ali boš podobno pompozno, senzacionalistično in zavzeto en teden objavljal opravičila, kot si moj medijski linč? Me boš »tagal« vsak dan (včasih tudi 2x na dan), da bom to zares videl in zasledil?

Morda pa bom razmišljanje glede tega linča, glede Bojana in Barbra Drnač, ki je z velikim veseljem komentirala, lajkala in vse ostalo v ozadju, še kdaj zapisal. Ne vem… če bom našel čas, zdaj, ko imam nazaj svoje življenje in veliko dela, da popravim nastalo škodo. Vsega dela, na srečo, kljub pritiskom, nisem izgubil. No, ali pa zato, ker sem očitno dobro izbral vsaj nekatere poslovne partnerje, ki mi zaupajo in vedo, kdo v resnici sem. Njim en velik hvala, ker so mi stali ob strani. Ni bilo enostavno. Ne zame in ne za njih.

In še nekaj, Bojan Požar V nos ti grejo naše družinske slike? Naši selfiji? Ti jih imaš tudi kar nekaj na tvojih profilih. Pa Barbra tudi. Ampak ti povem nekaj? Naši so boljši! Precej boljši! Ker NISO zlagani. Ker se imamo dejansko radi. In ker se ne hranimo z blatenjem drugih. Zato z veseljem objavljam še enega!

Vse dobro,

Marko & family

Dodaj odgovor