Zdravstvo – Nemčija: Po novem bo 79 lastnih pridelovalcev konoplje

Nemčija je do pred kratkim konopljo za medicinske namene uvažala. Leta 2020 pa naj bi bile na voljo že prve žetve pridelka, ki ga bo izdelovalo 79 lastnih pridelovalcev. Koraki v pravo smer. Pohvalno. Go green!

Nemška država je razpisala, da v naslednjih 4 letih potrebuje 10.400 kg konoplje. Boljše joint kot uspavalna tableta pravijo tudi Nemški zdravniki. V začetku so sicer predvidevali naročilo 6600 kg konoplje, a je število pacientov vedno večje in zato so povečali naročilo.

Novi Nemški zakoni zahtevajo od zavarovalnic, da le te plačajo pacientom zdravilna zelišča v sklopu zdravstvenega zavarovanja. Poteza za lastno proizvodnjo je dobra za ustvarjanje delovnih mest in izvajanje kontrole kakovosti nad pridelanim izdelkom.

Nemška policija pri uličnem kriminalu z konopljo zamiži na obe oči. Kmalu pa lahko pričakujemo še več konoplje in to v lekarnah.

V Nemških lekarnah stane gram konoplje med 12 in 20 eur. Medtem ko na črno v parku stane gram konoplje 10 eur. Ob večjem nakupu 5 eur. Takšne so Nemške cene. Ob spremembi zakonodaje bo konoplja v lekarnah postala brezplačna.

Go green!

 

Dodaj odgovor