Ali bodo »Putinovi« limuzini zaprli vrata na evropski trg?

Podjetja Toyota, Lamborghini in Michelin so v Pisarni Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) vložile pritožbo na registracijo blagovne znamke Aurus, poročajo ruski mediji.

Omenjena avtomobilska proizvajalca namreč menita, da ime Aurus zelo spominja na nazive njunih avtomobilov, kompaktne kombilimuzine Toyote Auris in crossoverja Lamborghini Urus. Michelin se je pritožil zaradi sličnosti imena ruske limuzine z njihovo blagovno znamko Taurus.

Rusko ministrstvo za industrijo in trgovino, ki bdi nad projektom Aurus, je sporočilo, da je v zvezi s patentnim sporom ne vidi nobenega problema. Na ministrstvu so sporočili, da je januarja letos znamka bila registrirana v Belgiji, na Nizozemskem in v Luksemburgu, marca pa še v Latviji in Litvi, kar omogoča prodajo avtomobilov v izključno te države.

Vir blizu avtomobilskemu inštitutu NAMI, ki dela na projektu Aurus, je sporočil, da je zaradi situacije s patentno prijavo možnost prodaje avtomobilov v Evropo pod vprašajem.

Linijo luksuznih avtomobilov znamke Aurus je projektiral inštitut NAMI, vozila pa so zasnovana na modularni platformi, ki je tekom izvajanja projekta dobila ime Kortež. Dela na avtomobilih so se začela leta 2013, omenjeno linijo pa zaenkrat tvorijo limuzina in sedan (skrajšana limuzina) Senat in enoprostorec Arsenal. V načrtu je še proizvodnja motocikla, crossoverja in kabrioleta, izvoz pa je načrtovan od leta 2021 naprej.

 

Kompleten članek TUKAJ!

Dodaj odgovor