Playstation Vita je postala zgodovina

Sony je uradno prekinil z izdelavo prenosne igralne konzole Sony Playstation Vita. Ročna igralna konzola je bila zadnji poskus borbe proti Nintendu, ki je na tem področju prevzel primat. Naslednik prenosne igralne konzole s strani Sonyja verjetno ne bo nikoli ugledal luči sveta, saj se je izdelek PS VITA prodajal slabo. Govori se, da je bilo prodanih 16 milijonov konzol PS VITA, medtem, ko je Nintendo prodal kar 74 milijonov konzol Nintendo 3DS. Predhodnik PS VITE model PSP pa se je takrat prodal v rekordnem številu 82 milijonov. Zakaj padec prodaje glede na prejšnji model? Zaradi prihoda Androidnih telefonov, ki dandanes nadomeščajo druge igralne konzole. Bravo Sony k odličnem izdelku. Eno PS Vita si lastimo tudi sami. Naša gre v vitrino med zgodovinske izdelke Japonskega zabaviščnega mojstra.

V Evropi je PS VITA prišla na prodajne police 22. Februarja 2012 in je stala v začetku 250 EUR in igre so stale okoli 40 EUR. Zaslon OLED je bil senzacija in tudi igre v prelepi 3D grafiki so bile lepe za pogledati. Ker je imela nova PS VITA memory module namesto diskov kot stari model se je pojavil problem nekompatibilnosti iger. Lastniki starih sistemov PSP so ob nadgradnji konzole morali kupiti tudi vse nove igre. Veliko iger se je za sistem VITA prodajalo tudi digitalno.

Posebnost sistema PS VITA je bila tudi možnost povezave z igralno konzolo Sony Playstation 3. Res odličen izdelek, ki pa ni uspel, ker je imel preveč konkurence in je prišel na trg malo prepozno. Škoda. Vsa čast Sonyju za izdelek, ki je nam osebno bil zelo pri srcu. Živela PS VITA. Počivaj v miru. Živeli Android telefoni in živel Nintendo. Naslednja vojna? Verjetno na področju konzol, ki se povežejo z televizijo.

 

Dodaj odgovor