Prva klinika z medicinsko konopljo se odpira v Veliki Britaniji

Ta teden se je v Manchestru odprla prva klinika v Veliki Britaniji z medicinsko konopljo, kljub temu, da je zdravila z konoplje predpisalo komaj 4 pacientom. Zdravniki so še vedno navajeni na predpisovanje generičnih zdravil z nafte in potrebno bo še marsikatero izobraževanje zdravstvenega osebja, da bo lahko potencial konoplje popolnoma izkoriščen. Rastlina, na katero je bil natisnjen Slovenski tolar je bila industrijska konoplja. Iz industrijske konoplje se delajo vrvi, tkanina, papir, gorivo in še kaj. Medicinska pa zdravi a predpisovanje v enih državah je počasnejše kot v drugih. V Nemčiji recimo so najavili 79 novih pridelovalcev konoplje. V Angliji pa so pri prvi kliniki. A bolje počasi kot pa sploh ne.

Privatna klinika se bo ukvarjala z pacienti z kroničnimi bolečinami, nevrološkimi stanji kot je epilepsija, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen ter z psihiatričnimi problemi depresije, anksioznosti in post travmatskega stresa. Na veliko motenj, ki se danes v psihiatriji zdravijo z tabletami in injekcijami, ki povzročajo stranske učinke bi se lahko predpisalo naravno zelišče medicinsko konopljo!

Slovenija ne rabi novega zdravstvenega ministra in milijard za zdravstvo, ki gredo pokvarjenim farmacevtskim družbam, ampak Slovenija rabi novo izobrazbo za zdravnike in psihiatre, ki jih bo naučila kdaj in komu predpisati kakšno vrsto medicinske konoplje!

Kdaj bo Slovenija odprla kliniko specializirano na zdravljenje s konopljo? To so naredili v Angliji in tudi v Ameriki se je konoplja ponekod že legalizirala v zdravstvene namene. V Nemčiji bodo letno v zdravstvene namene pridelali sami več ton pridelka. Kaj pa Slovenija? Gospod Šarec? Halo??

Dodaj odgovor