Ruski študenti drugo leto zapored najboljši na svetovnem tekmovanju v programiranju

Ekipa Moskovske državne univerze Lomonosov (MGU) je drugo leto zapored osvojila prvo mesto na mednarodni študentski programerski olimpijadi International Collegiate Programming Contest (ICPC) v portugalskem mestu Porto.
ICPC velja za najprestižnejše študentsko tekmovanje v programiranju na svetu, ekipa, ki si je nadela ime Red Panda, pa je nastopila v isti sestavi kot prejšnje leto, je sporočila univerza.

Člani ekipe so bili Mihail Ipatov (4. letnik), Grigorij Reznikov in Vladislav Makejev (3. letnik), ki so se pripravljali za tekmovanje pod vodstvom predstojnice katedre za informatiko Šole Kolmogorova MGU Jelene Andrejeve. V petih urah so uspešno rešili deset od enajstih nalog.

Študentom je za zmago čestital tudi rektor Moskovske državne univerze Viktor Sadovniči, ki jim je rekel naslednje: »Osebno in v imenu zaposlenih MGU naj vam čestitam za triumfalno zmago na najprestižnejšem študentskem tekmovanju v programiranju. Že drugič dokazujete, da nihče ni boljši od vas pri reševanju nalog iz programiranja. Smo iskreno ponosni na vas in vam še naprej želimo, da boste v vsem najboljši!«

Za ekipo MGU so bili študenti tehnološke univerze iz Massachusettsa, na tretjem mestu je bila ekipa Univerze v Tokiu, na četrtem pa Univerze v Varšavi.

ICPC je najstarejše, največje in najprestižnejše tekmovanje v programiranju, ki se odvija že od leta 1977. V sezoni 2017/18 je v etapah pred finalom sodelovalo okoli petdeset tisoč najboljših študentov programiranja z več kot tri tisoč univerz iz 111 držav.

Vir.:  SI.RBTH.com 

Dodaj odgovor