Seatovi avtomobili na CNG v sistemu skupne uporabe v Madridu

SEAT je v sistemu skupne uporabe avtomobilov (ang. car sharing) v Madridu zagotovil 173 novih avtomobilov na stisnjen zemeljski plin (CNG). Ti avtomobili brez težav dostopajo do mestnega središča, saj imajo oznako ECO, kar pomeni, da manj obremenjujejo okolje.

Madrid Central je območje v središču Madrida, za katerega veljajo omejitve glede dostopa vozil. Z omejitvami želijo namreč znižati izpuste, ki nastajajo zaradi prometa za 40 odstotkov. Do središča mesta je tako dostop omogočen le vozilom, ki imajo okoljsko oznako ECO ali ZERO.

SEAT je že večkrat pokazal, da prepoznava CNG kot alternativno gorivo prihodnosti. Znamka širi svoj potrfelj vozil na CNG, nedavno so v portfelj dodati tudi SEAT Leona 1.5 TGI Evo na CNG. Skladno s krepitvijo CNG mobilnosti je SEAT posodobili tudi floto vozil za skupno uporabo v Madridu in jo opremili s 173 vozili SEAT na CNG. Seatovi  najnovejši modeli so primerljivi z  vozili na dizelski ali bencinski pogon, a  zagotavljajo večjo  ekonomičnost in bistveno manjše izpuste.

Dodaj odgovor