Ekologija: Dobavljivost CNG vozil v Sloveniji

Vse več voznikov prepoznava prednosti vozil na stisnjen zemeljski plin (CNG), kar dokazuje tudi vedno širša ponudba modelov. Z nekaterimi proizvajalci smo preverili katere modele osebnih vozil na CNG je ali pa še bo možno naročiti tudi pri nas.

Tudi v Sloveniji vse več voznikov ob kupovanju novega avtomobila izbira med pogonom na CNG. Cene CNG pri nas so že nekaj časa stabilne in občutno nižje, v primerjavi z drugimi gorivi. Prav to je navadno, poleg dosega vozil in manjše okoljske obremenitve, eden od glavnih razlogov za odločitev za nakup vozil na CNG.

Pri Volkswagnu je že mogoče naročiti naslednje modele na CNG: Golf Comfortline 1.5 TGI DSG, Golf Variant Comfortline 1.5 TGI DSG, Polo Comfortline 1.0 TGI, Eco Up!, Caddy  in Caddy Maxi 1.4 TGI. V SEAT-ovi pestri ponudbi vozil na CNG je trenutno možno naročiti modele: Ibiza 1.0 TGI Reference, Leon 1.5 TGI Reference, Leon 1.5 TGI Style, Leon ST 1.5 TGI Reference in Leon ST 1.5 TGI Style. V drugi polovici letošnjega leta pa bodo možna naročila še za modela: Arona 1.0 TGI Reference in Arona 1.0 TGI Style.  Pri Oplu je možno naročiti Opel Astro 1.4 CNG v petvratni različici in izvedbi Sports Tourer.

Pestro ponudbo tako osebnih kot poslovnih vozil na CNG pa je možno dobiti tudi pri Fiatu, kjer je takoj možno naročiti: Fiat Doblo Cargo Furgon 1.4 T-Jet (SX in SX MAXI), Fiat Doblo Panorama 1.4 T-Jet (Easy), Fiat Ducato Furgon 35H heavy. Po pridobitvi cen pa bo možno naročit tudi Fiat Pando 0.9 TwinAir Turbo Easy in Fiat Pando VAN 0.9 TwinAir Turbo. Pri Audiju je mogoče naročiti modele A4 Avant g-tron in A5 Sportback g-tron na CNG, po 28. koledarskem tednu pa bo naročilo mogoče tudi za A3 Sportback g-tronŠkoda sicer pri nas ponuja nekaj CNG modelov (Octavia Combi, Scala in Kamiq), vendar je možnost naročila odvisna od povpraševanja.

VIR

Dodaj odgovor