Električni so tudi Hyundai: Kona Video test

V svet električnih avtomobilov se je podal tudi Hyundai s svojimi modeli. Najmodernejši in najzmoglivejši je trenutno Hyundai Kona.

Popolnoma nova električna Kona predstavlja ubrano kombinacijo vsestranskosti in užitka v vožnji. V svoj segment prinaša popolnoma svež veter, saj je prvi kompaktni SUV na električni pogon. Odlikuje jo izjemen doseg, ki ga nadgrajujeta prostornost in drzen izgled. To je avto, ki ne sklepa kompromisov.Dizajn nove električne Kone, ki izklesane poteze združuje s stilsko priostrenimi elementi, jemlje dih z vsakega zornega kota.Zaprta maska motorja ni le spoj drznega oblikovanja in aerodinamičnih ambicij, temveč tudi ponosno naznanja električno poreklo nove električne Kone. Edinstven dizajn dopolnjujejo svojstveno oblikovan prednji odbijač in Konini ikonični dvodelni žarometi. Dizajn nove električne Kone, ki združuje izklesane linije in stilsko priostrene elemente, jemlje dih z vsakega zornega kota. Mišičaste površine se odlično ujemajo s krepkimi črnimi obrobami blatnikov, ki poskrbijo, da do izraza pride njen terenski značaj. Nova električna Kona je avtomobil, ki ne sklepa kompromisov. Z odlično kombinacijo prostornosti in vrhunskega dizajna na eni, ter dosega, ki znaša kar 449 km, na drugi strani namreč predstavlja najboljše z obeh svetov.

Ko gre za polnjenje litij-ionskih baterij, nova električna Kona ponuja široko paleto možnosti. Napolnite jo namreč lahko doma ali pa kar na poti, in sicer s pomočjo hitre polnilne postaje. Baterije odlikujejo minimalen spominski efekt, hitro polnjenje, izjemna varčnost in osupljiva zmogljivost.Ta sistem zbira električno energijo, ki nastane, ko vozilo zavira z elektromotorjem in ne z zavorami. Zavorna energija, ki pri tem nastane, se shranjuje v baterijah in s tem električni Koni omogoča višjo raven napolnjenosti. Intenzivnost delovanja sistema je mogoče preprosto nastaviti kar s pomočjo obvolanskih ročic.Opremite novo električno Kono po lastnem okusu in poskrbite, da bo do potankosti odražala vaš osebni slog. Izbirate lahko med sedmimi barvami karoserije in tremi barvami strehe, kar je dovolj za 21 različnih kombinacij. Nekaj možnosti lahko odkrijete že tukaj. Cene se začnejo pri 35.000 EUR in končajo pri 45.000 EUR. Potem pa lahko dodamo še nekaj opreme in cena malenkostno poskoči. Komaj čakamo, da dobimo avto na test.

 

Dodaj odgovor