Hyundai in Kia vložila v podjetje Rimac

Hrvaško podjetje Rimac je na svetu vedno bolj znano po ekskluzivnih in tehnično dovršenih električnih vozilih. Tako več ni skrivnost, da sta podjetji Hyundai in Kia vložili 80 milijonov zelencev v Hrvaškega proizvajalca električnih vozil. Cilj? Formacija tehničnega konglumerata, ki bo do 2020 na trg lansiralo dve zelo hitri električni vozili. Na izjavi za javnost so zapisali: ” Hyundai motor, Kia motors in Rimac bodo tesno sodelovali pri razvoju električne verzije športnega avtomobila srednjega razreda serije N in izjemno zmogljivega športnega avtomobila na gorivne celice.” Avtomobil srednjega razreda je verjetno Hyundai Veloster, ki ga bodo športno elektrificirali. Cool.

Skupina bo v projekt skupno investirala 80 milijonov evrov – Hyundai Motor Company bo od tega prispeval 64, Kia Motors Corporation pa 16 milijonov evrov. Podjetji bosta tesno sodelovali pri razvoju prototipov električnih različic konceptnega športnega vozila “N” in visokozmogljivega vozila s pogonom na gorivne celice (FCEV).

“Rimac je inovativno podjetje z izjemnimi sposobnostmi razvijanja visokozmogljivih električnih vozil,” je ob podpisu partnerstva dejal Euisun Chung, izvršni podpredsednik HMG. “Njegove start-upovske korenine in izdatne izkušnje v sodelovanju z avtomobiliskimi proizvajalci v kombinaciji s tehnološko izvrstnostjo pomenijo, da je Rimac idealen partner za nas. Veselimo se sodelovanja z Rimcem na naši poti do ‘Čiste mobilnosti’.”

Mate Rimac, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Rimac Automobili, je ob tem povedal: “Zelo smo impresionirani s hitro ter odločno pobudo skupine Hyundai-Kia,« ter dodal: “Verjamemo, da bo to tehnološko partnerstvo ustvarilo maksimalno vrednost za naši podjetji in njune kupce. Rimac je še vedno mlado in relativno majhno, a hkrati tudi hitro rastoče podjetje. V HMG-ju vidimo močnega investitorja in tehnološkega partnerja ter verjamemo, da nas bo to sodelovanje utrdilo na prvem mestu med dobavitelji električnih komponent v avtomobilski industriji.”

Dodaj odgovor