Ekskurzija »Vojaška Moskva« in letalski sejem MAKS 2019

Ljubitelji letalstva, zgodovine in vojaške tehnike, pozor! Društvo Slovenija Rusija in agencija Prosto Kosmos tokrat vabita na ekskurzijo v vojaško Moskvo in na Mednarodni letalsko-vesoljski salon MAKS 2019. Več informacij v tem prispevku. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Po izredno uspešnih in odmevnih ekskurzijah za mlade in odrasle v Zvezdno mesto, Center za vodenje poletov, »vesoljsko Moskvo« in na izstrelitev kozmonavtov s kozmodroma Bajkonur, Društvo Slovenija Rusija in agencija Prosto Kosmos tokrat vabita na ekskurzijo v vojaško Moskvo in na Mednarodni letalsko-vesoljski salon MAKS 2019.

Tako kot prejšnje ekskurzije bo tudi tole spremljal in vodil novinar in publicist Vojko Kogej. Potekala bo od 25. do 31. avgusta 2019. V nadaljevanju objavljamo opis programa ekskurzije.

PROGRAM:

Ob prihodu v Moskvo bomo imeli panoramski ogled mesta z avtobusom. Na letališču Žukovski, ki ima najdaljšo stezo v Evropi in Rusiji, bomo že dan pred uradnim odprtjem obiskali razstavljena letala (tudi največji breztežnostni laboratorij na svetu, Il-76 MDK), helikopterje in paviljone salona MAKS 2019, videli najbolj atraktivno letalsko predstavo v zraku na svetu, naslednji dan pa še velik letalski muzej na prostem in v hangarjih v Moninu.

V Kubinki si bomo ogledali največji muzej tankov na svetu, v parku Patriot pa Partizansko vas in razstavo trofejnega orožja ISIS-a iz Sirije! V Pomorskem muzeju bomo “preiskali” notranjost velike podmornice, se odpravili v Stalinov protiatomski bunker 65 metrov pod zemljo in nato na najvišji nadmorski višini v Moskvi, to je, Poklonaja gora, videli “poklon” zmagi nad Napoleonom in zmagi v Veliki domovinski vojni (1941-1945), na prostem v Parku zmage pa občudovali različno vojaško tehniko, letala, oklepna vozila, ladje itd.

Nadaljevanje članka najdete TUKAJ.

Dodaj odgovor