Formula 1: Kralj dežja Verstappen zmagal dirko v Hockenheimum Vettel drugi

Vettlovo super napredovanje z zadnjega štartnega mesta na drugo končno mesto je bila prava senzacija in dež je blagoslov, vsaj za Formulo 1 in Maksa Verstappna.

Nekako tako bi lahko povzeli nedeljosko dirko formule 1. Holandec Verstappen je pri veliki nagradi Nemčije na dirkališču Hockenheim doživel letošnjo drugo zmago. Skozi dež je profitiral tudi pilot Ferarrija Sebastian Vettel. 32 letnik Nemških korenin je iz dvajsetega mesta pripeljal na drugo mesto. Tretji je bil Daniel Kvyat.

Mercedes je na domači dirki doživel absoluten polom. Lewis Hamilton se je moral po številnih napakah zadovoljiti z enajstim mestom, njegov kolega Valtteri Bottas pa dirke ni končal in je tik pred koncem izpadel. Hamilton je imel nesrečo in si je poškodoval sprednji spojlet ter je moral dolgo čakati v boksih. V krogu številka 54 se je še enkrat zavrtel na progi in moral ponovno menjati uničene gume. Valtteri Bottas pa se je v krogu številka 57 zaletel v zid.

Tudi Nico Hülkenberg je postal žrtev dežja. V ovinku številka 16 je izgubil zadek in se poljubil z zidom. Za 31 letnik je to pomenilo konec dirke.

Leclerc dirke ni končal, saj je zapeljal s proge.

 

Dodaj odgovor