LEGENDARNI SONY WALKMAN® PRAZNUJE 40 LET

Se še spomnite svojega prvega prenosnega predvajalnika glasbe? Danes kaset in CD-jev skoraj ne uporabljamo več, a kljub temu je vpliv prvega prenosnega predvajalnika glasbe na vse ljubitelje glasbe še vedno relevanten. Idejo, da lahko glasbo poslušamo na poti, ne da bi jo pri tem slišali ljudje okoli nas, je namreč pred 40 leti prvi udejanjil in svetu predstavil Sony.

  1. julija 1979 se je s prvim modelom Walkman TPS-L2 začela nova doba uživanja v visokokakovostni glasbi na vsakem koraku. Prvi prenosni predvajalnik glasbe na svetu je spremenil pogled na poslušanje glasbe, kot pred tem ni uspelo nobeni drugi napravi. Kljub začetnim pričakovanjem, da se brez funkcije snemanja ne bo prodajal, je postal pravi hit in nepogrešljiv del novega življenjskega sloga, ki se je hitro razširil po svetu.

Walkman je začetnik popolnoma novega trga za prenosne stereo sisteme, njegova priljubljenost pa je izjemno hitro rasla. Junija 1989, 10 let po prvem modelu, je skupno število proizvedenih naprav Walkman preseglo 50 milijonov, leta 1992 pa je doseglo 100 milijonov. Od kasetnikov in CD-predvajalnikov do predvajalnikov z USB-vmesnikom in sodobnejših prenosnih naprav za poslušanje glasbe je bilo do danes izdelanih več kot 300 različnih modelov Walkmana.

Z inovativnimi pristopi in drznimi odločitvami je Walkman revolucioniral način poslušanja glasbe in sčasoma postal simbol za številne izzive podjetja Sony, ki želi svet napolniti s čustvi tako, da ustvarja vedno nove izkušnje za svoje uporabnike.

 

Dodaj odgovor