Predsednik Pahor v Monaku

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se mudi na enodnevnem delovnem obisku v Kneževini Monaku, kjer se je sestal z Njegovo visokostjo knezom Albertom II. Monaškim.

V Monaku se je predsednik republike najprej v knežji palači srečal in pogovarjal s knezom Albertom II., zvečer pa se bosta kot častna gosta in dolgoletna pokrovitelja skupaj udeležila dobrodelne večerje v čast misijonarju Pedru Opeki, ki jo prireja princesa Ira von Fürstenberg.

Namen dobrodelne prireditve je promovirati misijonsko dejavnost Pedra Opeke kot pomemben element razvojne pomoči in zagotoviti sredstva za njegovo delovanje. Dolgoletna prizadevanja Pedra Opeke na Madagaskarju so dokaz, da je mogoče na takšen, izviren in samosvoj način, mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju. Dobrodelna večerja je priložnost z donacijami zbrati denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke, humanitarni organizaciji Akamasoa bo namenjen tudi izkupiček od prodaje unikatnih del iz kristala. Dobrodelne večerje se bo, ob častnih pokroviteljih predsedniku Pahorju in Albertu II., udeležil tudi misijonar Opeka.

Lani poleti je predsednika Pahorja, kneza Alberta in misionarja Pedra Opeko na zasebni avdienci v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Seznanili so ga z načrti za pomoč revnim in sirotam na Madagaskarju, za katere skrbi Pedro Opeka, ki naj bi ga tam, v kratkem, papež Frančišek tudi obiskal.

Dodaj odgovor