LADA Vesta je v Avstriji dobila nagrado za ekonomičnost

Žirija prestižne avstrijske avto-moto nagrade Marcus je upoštevala vidike, kot so cena avtomobila, stroški vzdrževanja, potrošnja goriva in izgubljanje vrednosti.

Avstrijski avto-moto klub je podelil avtomobilu ruske znamke Lada Vesta tipa sedan svojo letno nagrado Marcus v kategoriji »ekonomične novosti« v segmentu avtomobilov kompaktnega razreda.

V žiriji so sedeli avtomobilski strokovnjaki, ki so izbirali med 49 modeli, ki so se lani prodajali v Avstriji. Na sedežu avstrijskega avtom-moto kluba so hkrati nagradili najbolj ekonomične novosti in zanesljive novosti v vseh segmentih avtomobilske industrije, hkrati pa je bila podeljena še posebna nagrada za najboljši inovativni konceptualni avtomobil.

V že omenjeni kategoriji najbolj ekonomičnih novosti so ocenjevali vidike, kot so cena avtomobila, stroški vzdrževanja, potrošnja goriva in izguba vrednosti. Medtem ko je Vesta z 1,6-litrskim motorjem zmagala v segmentu kompaktnih vozil, je v kategoriji mestnih vozil z manjšo prostornino nagrado odnesla Kia Piacinto 1.0 MPI Neon.

Na kratko omenimo še preostale segmente: v razredu C je zmagal Renault Grand Scnic Energy dCi 110 Zen, med kompaktnimi crossover vozili Kia Stonic 1,25 MPI ISG Titan in Seat Arona 1,0 EcoTSI Reference, med velikimi crossover vozili Peugeot 5008 1,6 BlueHDI 100 S&S Access, v luksuznem razredu pa je nagrado odnesel Range Rover Velar 2,0 Diesel.

Direktor avstrijskega avto-moto kluba Oliver Schmerold je poudaril, da nagrade veljajo za objektivne in utemeljene, člani kluba pa pri nakupu avtomobilov najbolj upoštevajo ravno ekonomičnost in varnost (kar se odraža v obeh kategorijah). Mimogrede omenimo, da nagrada Marcus sicer nosi ime po izumitelju Siegfriedu Marcusu.

Preberite še:

Najcenejši avtomobil na metan Lada Granta CNG prihodnje leto na ruskem trgu

Zakaj AvtoVAZ zmanjšuje izvoz Lade v Evropo?

VIR: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor