Obelodanjena tržna vrednost avtomobila Aurus Senat Sedan

Zajemite sapo! Sedaj boste izvedeli, koliko bo stal luksuzni ruski avto v maloprodaji!

Rusko ministrstvo za industrijo in trgovino je sporočilo, da bodo avtomobili Aurus Senat Sedan v maloprodaji stali okoli 18 milijonov rubljev (okoli 250.000 evrov).

»Točna cena za naročnike v maloprodaji bo objavljena na dan odprtja razstavnega prostora, preliminarna cena znaša okoli 18 milijonov rubljev,« povzemajo v ruskih medijih navedbe iz poročanja agencije RIA Novosti.

Ruski minister za industrijo in trgovino Denis Manturov je sporočil, da se za avtomobile Aurus zanimajo kupci z Bližnjega vzhoda in posamezni evropski politiki. »Te dni smo na primer imeli sestanek s predsednikom slovaškega parlamenta Andrejem Dankom, spraševal je, kdaj bo mogoče kupiti avto. Zelo veliko naročnikov je z Bližnjega vzhoda,« je rekel minister.

Prav tako je minister povedal, da bo v maloprodaji samo pet do šest tisoč vozil in da osebno predlaga zbiranje priporočil na podlagi lastnih izkušenj voznikov tega modela avtomobila. Idejo bodo ustvarjalci upoštevali.

Dejal je tudi, da bosta na industrijskem sejmu Innoprom predstavljena dva avtomobila znamke Aurus. Eden bo isti avto v barvi »rusko zlato«, ki smo ga lahko videli že na avtomobilskem sejmu v Ženevi in mednarodnem ekonomskem forumu v Sankt Peterburgu, te dni pa je gostoval na golf turnirju Innoprom Golf Cup namesto tujih luksuznih avtomobilov.

Ženeva, marec 2019

»Ampak tam bo tudi drugi demonstracijski avtomobil. Ta bo posebej zanimiv za tiste, ki jih zanimajo nove rešitve, ki so bile uporabljene pri nastanku avta. Notranjost bo razdeljena na dva dela: en del bo imel zaključen zunanji videz, drugi del pa bo demonstracija tehnoloških rešitev,« nadaljuje Manturov.

Zahodni novinarji so avtomobile Aurus že večkrat predstavili kot rusko konkurenco prestižnima znamkama Bentley in Rolls-Royce. Ruski mediji pa so znova spomnili, da bodo zasebni kupci iz Rusije svoj avto iz projekta Kortež dobili v tretjem ali četrtem četrtletju leta 2019.

Prilagamo še en video o avtu s portala Vzgljad:

Medtem v RusijiŽiguli je postal nov kult ruske mladine – ZAKAJ?!

VIR: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor