Rusi so spremenili avto znamke Bentley v tank (VIDEO)

Avtomehaniki iz Sankt Peterburga so spremenili športni kupe Bentley Continental GT v gosenično pošast z imenom Ultratank. Na spletu se je že pojavil prvi video s testiranj nenavadnega vozila.

Po pol leta v garaži so od prvotnega britanskega športnega avta ostali samo notranjost in delno spremenjena karoserija. Prvotni motor W12 s 600 KM so zamenjali s preprostejšo in bolj ekonomično alternativo, znak znamke Volga na pokrovu prtljažnika pa namiguje, da angleški priseljenec sedaj vsebuje veliko komponent domače ruske proizvodnje, poroča portal časnika Rossijskaja gazeta.

Volan je sedaj mogoče vrteti v manjšem kotu, podobno kot pri bojnem vozilu pehote BMP-3. Številna gosenična kolesca in mehki amortizerji ruske novinarje spominjajo na lahke tanke izpred druge svetovne vojne. Pri energičnem štartu se vozilo malce posede nazaj, ne vemo pa še, ali bo Ultratank pri hitrem zaviranju neslo naprej na nos – zavor v trenutni fazi še nima.

So pa testiranja dokazala, da se Ultratank dobro obnaša na terenu, kjer je premagal tudi dvometrsko oviro. Po drugi so snovalci na testiranjih ugotovili, da morajo še malo dodelati nastavitve vozila in motor. Premalo napete gosenice lahko odletijo v ovinku, preveč navit motor pa lahko včasih izdahne pri nižjih obratih.

Avtorji projekta nameravajo na koncu dobiti delujoč Ultratank, ki bo lahko drvel tudi s hitrostjo 100 km/h. Zaenkrat so dosegli 50 km/h.

Dodaj odgovor