Lep in moderen terenec nabit s tehnologijo je Nissan X-trail

Nissan X-trail je uspešen avtomobil, ki je bil izdelan že v treh generacijah. Sedaj je na voljo facelift tretje generacije, kar pomeni, da so jo malo polepšali od zunaj in od znotraj, avto pa je v osnovi ostal skoraj enak. V Sloveniji so na voljo dizelski in bencinski motorji. Dizla sta na voljo 2 in sicer šibkejši 1.7 literski z 150 konjiči in močnejši 2.0 literski z 177 konjiči.

Bencinski motor je 1.3 literski z kar 159 konjiči. A ste vedeli, da se na Japonskem prodaja tudi Nissan X-trail z imenom GT in 280 konjskimi močmi. V določenih državah pa je na voljo tudi X-trail na gorivne celice. Avto je od zunaj všečen in lep na pogled. Sedi se visoko in zelo pregledno. Uporabljeni materiali v notranjosti so na visokem nivoju in med dodatno opremo lahko najdemo veliko različnih elektronskih pripomočkov. Testno vikend vožnjo so nam omogočili pri Avtohiši Koletnik za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Avto smo pognali po avtocesti in tudi po gozdu smo se zapeljali. Posebnost so 4 kamere za pogled okoli vozila, prelepa 19 palična platišča, prostoročno odpiranje prtljažnika, sistem za avtomatsko prepoznavanje prometnih znakov, sistem za preprečevanje frontalnega naleta in še bi lahko naštevali. Avto visokega razreda, ki se lahko ob bok postavi Mercedesu ali Audiju, le da bo cenejši. Direktni konkurenti so Hyundai Tuscon, Honda CR-V in Kia Sportage a ponujajo manj prestiža. Cena? 31.000 ali več, odvisno od opreme.

Priporočamo testno vožnjo.
Vsi, ki se boste odločili za testno vožnjo boste posebej navdušeni nad izbranimi materiali v notranjosti. Radijski sprejemnik poskrbi za AM, FM in DAB radijske signale. Vgrajen pa je tudi USB vhod, vhod za SD kartice in bralnik Cdjev. Velika navigacija na sredinski konzoli pa deluje odzivno in zaslon je kontrasten. Sedeži so mehki in občutek je zelo udoben. Le pazite, da jih ne boste umazali. Avto je privlačen na pogled tako od zadaj kot tudi od spredaj. Najlepše se bo podal pod nadstrešek nekomu, ki je doma malo izven mesta in bo pozimi zaradi klanca in snega še posebej cenil štirikolesni pogon.

Kakšen je v primerjavi z BMW X5? Cenejši, manj vpadliv in bolj počasen na avtocesti. A še vedno dovolj možat da se ga klasičen VW Golf ustraši in verjetno več kot odlična iztbira za lovca ali poslovneža, ki vsakodnevno zapusti avtocesto. Je to družinski avtomobil? Seveda! Avtomobil ima velik prtljažni prtostor in tako zadaj kot tudi spredaj je veliko prostora za potnike. Posebaj nas je navdušila steklena pomična streha in športen ter kakovosten volan. Avto ni všečen samo od spredaj ampak tudi od zadaj in od strani. Dobro opravljeno Nissan.

Goodyear je podjetje, ki Nissan opremlja z pnevmatikami in dotični X-Trail je obut v letne pnevmatike z merami 225/55 R19. Platišča so moderna in obarvana v črno in srebrno barvo. Gume Goodyear spadajo v premium razred in nudijo dober oprijem, nizko porabo in dobre vozne lastnosti. Štirikolesni pogon seveda pomaga pri tem, da se avto dobro drži ceste. Komu je namenjen? Vsem, ki želijo varno in udobno premium vozilo, a ne želijo preveč izstopati. Mogoče vam ga bodo sosedje zavidali, a gotovo manj kot kakšnega Audija ali BMWja. Pravi nakup za pametnega voznika.

Nos vozila je posodobljen, luči so bolj športne in maska je večja od prejšnjega modela. Nam je všeč. In vam?

Dodaj odgovor