Predsednik Pahor podelil 2 reda za zasluge

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državni odlikovanji red za zasluge.

Gospod Rudi Pavšič je prejel red za zasluge za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Italiji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga.

Red za zasluge za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Avstriji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga je prejel dr. Borut Marjan Sturm.

Na slovesnosti ob vročitvi odlikovanj sta nastopili mladi umetnici, sestri pianistka Brina Uršič in violončelistka Lora Kozlevčar, ki sta se predstavili s himno koroških Slovencev »Rož, Podjuna, Zila« in s skladbo »Salut d’amour« Edwarda Elgarja. Dogodek so s pesmijo popestrili še učenci Osnovne šole Alberta Sirka iz Križa pri Trstu, prve šole s slovenskim učnim jezikom v Italiji, poimenovane po Slovencu, ki so zapeli slovensko pesem »Tam je lepo«.

Dodaj odgovor