Volkswagen z modelom T-Roc Cabriolet predstavlja prvi odprti križanec v razredu kompaktnih vozil

Volkswagen prinaša svež veter v segment SUV-jev in svetu premierno predstavlja novi T-Roc Cabriolet.

Izvedba z odprto streho je razširila ponudbo priljubljenega križanca in na rastoči trg SUV-jev prinesla več življenjskega sloga. Novi T-Roc Cabriolet se je na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu v Nemčiji uradno predstavil od 12.-22. septembra. Na trg bo prišel spomladi 2020.T-Roc Cabriolet kot prvi križanec z odprto streho v razredu kompaktnih vozil ponuja ustrezno kombinacijo ekstravertirano-markantnega dizajna, povišanega položaja sedenja, značilnega za SUV-je, visoke funkcionalnosti in edinstvenega doživetja vožnje v kabrioletu.

V skladu s tradicijo Hrošča in Golfa ima T-Roc Cabriolet klasično platneno streho. Njegova serijska popolnoma avtomatsko zložljiva streha se odpre v le 9 sekundah. Streho je možno odpreti tudi med vožnjo, in sicer do hitrosti 30 km/h. Pri tem se platnena streha odklene in zaklene elektromehansko. Potniki v T-Roc Cabrioletu so dobro zavarovani z zaščito pri prevračanju vozila, ki se izvleče izza zadnjih sedežev. Sistem, uporabljen pri T-Rocu, v predelu zadnjih vzglavnikov šine navzgor v delčku sekunde po prekoračenju opredeljenega prečnega pospeška ali naklona vozila. Poleg tega je T-Roc Cabriolet z ojačanim okvirom vetrobranskega stekla in drugimi strukturnimi izboljšavami zasnovan za maksimalno varnost.
Z opcijskim infotainment sistemom naslednje generacije (MIB3) je Cabriolet stalno online in tako omogoča nove funkcije in storitve. Novi sistem vključuje enoto OCU (Onboard Connectivity Unit) skupaj z integrirano eSIM-kartico. Tako je kabriolet po želji stalno povezan, takoj ko se voznik prijavi v Volkswagnov sistem. Informacije se prikazujejo na do 8,0-palčnem zaslonu infotainment sistema. V kombinaciji z opcijskim 11,7-palčnim aktivnim informacijskim zaslonom nastane popolnoma digitalna armaturna plošča, tako imenovani Digital Cockpit.


Rastoči segment športnih terencev se bo do leta 2020 pri Volkswagnu globalno razširil na 20 modelov in postal še bolj vsestranski. S Tiguanom in Touaregom Volkswagen postavlja merila v segmentu SUV-jev. Poleg družine T-Roc v ta široki nabor spadata tudi Atlas in Teramont. Ponudbo je zaokrožil mali T-Cross, od leta 2020 naprej pa tudi serijska različica konceptnega modela ID. Crozz, prvega povsem električnega športnega terenca. Temperamentni T-Roc Cabriolet ima v celotni strategiji vlogo agilnega, vsestranskega križanca, ki v enaki meri zadovolji razum in čutila. Za ta namen je razvojna ekipa povezala odlike Volkswagnovih SUV-jev in občutenje vožnje s kabrioletom.


Z novim T-Roc Cabrioletom Volkswagen širi svojo ponudbo v najhitreje rastočem segmentu avtomobilske panoge, v segmentu kompaktnih športnih terencev. Odprti T-Roc bodo proizvajali v Volkswagnovi tovarni v Osnabrücku – tovarni z dolgo tradicijo proizvodnje kabrioletov, saj so tu med drugim izdelovali tudi odprte različice Hrošča in Golfa.
vir: www.volkswagen.si

Dodaj odgovor