Aleksandra Pivec zamenjala Karla Erjavca na vrhu stranke DESUS

Včeraj je bil prelomen dan. Ne samo za stranko Desus, temveč za vso slovensko politiko, za vse Slovenke in Slovence. Odgovornost za vodenje te države prehaja na novo generacijo politikov, ki bomo z drugačnimi pogledi in drugačnimi praksami poiskali odgovore na največje izzive sedanje in prihodnjih generacij.

S ponižnostjo in vso odgovornostjo prevzemam vodenje Demokratične stranke upokojencev Slovenije in se vam zahvaljujem za izkazano zaupanje.

Čaka nas ogromno dela. Pri tem bomo izhajali iz izkušenj, dobrih in slabih, ki jih je ta stranka doživela na svoji življenjski poti. Pomembno bo znanje in izkušnje vsakega od nas. Pozabimo na stare zamere, morda kakšno v čustvenem trenutku izrečeno besedo. Želim, da od tega trenutka naprej delujemo kot ekipa. Morda občasno z različnimi pogledi, a s skupnim ciljem.

Demografski trendi, po katerih se bo v Sloveniji v naslednjih letih večal delež starejših, od nas terjajo takošnje in hitre ukrepe. Ne smemo dopustiti, da bi se nove in nove generacije starejših ljudi soočale s socialno izključenostjo in tveganjem za revščino. Dostojna starost za vse mora biti ena največjih vrednot naše družbe. Pri tem pa nikakor ne bomo pozabili na mlajšo in srednjo generacijo, ki ju pestijo izzivi pomanjkanja kvalitetnih delovnih mest, pomanjkanje stanovanj, izseljevanje mladih, vse večja izčrpanost.

Pri zasledovanju tega cilja v stranki Desus ne bomo več pristajali na kompromise. Ne bomo sklepali zavezništev brez jasno opredeljenih konkretnih ukrepov za izboljšanje položaja starejših. Naša naloga, vseh nas, dragi prijatelji, člani Desus-a bo, da v naslednjih mesecih in letih strnemo vse naše znanje in izkušnje, da nam ne bo več treba trepetati ali bomo dosegli prag parlamenta, da nam ne bo potrebno več sklepati kompromisov z drugimi strankami, temveč bomo sami sestavili vlado in zagotovili boljše življenje starejšim, njihovim otrokom in vnukom.

Dovolite, da se vam na koncu zahvalim za vse prijazne in tople besede, ki ste mi jih namenili ob mojem delu v naši stranki. Za vso podporo in vse predloge, kako lahko stvari še izboljšamo.

Hvala vam, da ste v vseh letih obstoja naše stranke gradili našo stranko, dali na razpolago za našo stranko in našo domovino svoje znanje, izkušnje in svoj čas.

Hvala tudi Karlu Viktorju Erjavcu za vodenje naše stranke v minulih 15 letih.

Dodaj odgovor