Pozor! Vroča bejba! Najlepša ruska karateistka

Marija Zotova je dokazala, da borba ni samo za moške.

Decembra 2019 je ruske internetne strani preplavila novica: karateistko Marijo Zotovo naj bi poslali v pripor, ker naj bi presegla stopnjo samoobrambe, ko je pretepla dva moška, ki sta jo nadlegovala. Eden od njih naj bi umrl v bolnišnici.

Incident je povzročil velik nemir v javnosti, saj dekličin videz nikakor niso mogli povezati z nasiljem. Pa vendar se je zgodba izkazala za ponarejeno.

Vzbudila je le povečano zanimanje za mlado športnico; v medijih so se vrstili naslovi različnih objav, kot so: “očarljiva in nevarna karateistka”, “lepa karateistka” in podobno.

Marija prihaja iz mesta Klin v bližini Moskve, karate pa trenira že od svojega 10. leta pod strogim vodstvom očeta. Zdaj je športnica stara 20 let in je že mojstrica karateja, lastnica črnega pasu in članica glavne ekipe ruske državne karate reprezentance.

V reprezentanco so jo povabili leta 2017, ko so njen talent opazili trenerji na turnirju Ruske študentske športne zveze v karateju.

Leta 2018 je Maria kot del ženske ekipe prejela bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v karateju v Madridu, leta 2019 pa je na mladinskem prvenstvu v Rusiji za individualno borbo prejela zlato medaljo.

Marija veliko potuje, zelo rada ima mesto Soči, kamor pogosto potujejo z reprezentanco. Mimogrede, na svojem Instagramu ima že več kot 37 tisoč naročnikov.

Vir.: SI.RBTH.com

Dodaj odgovor