Bo Janša po Šarčevem odstopu novi premier? Podpiramo Ameriko in smo jezni na Iran, ker tam ne spoštujejo človekovih pravic!

„SDS obsoja nerazumno podporo levih političnih sil Iranskemu režimu, izraža podporo ZDA in terja poročilo vlade o preiskavi milijardnega pranja denarja za Iran preko državne NLB v času vlade Socialnih demokratov. Eskalacija na Bližnjem vzhodu se je konec 2019 pričela z nasilnim zatrtjem protirežimskih protestov v Iranu ter napadom proiranskih celic na ambasado ZDA v Iraku. Likvidacija organizatorja iranskega terorja Soleimanija s strani ZDA je bila reakcija na omenjene in druge dogodke v regiji. V SDS podpiramo odločen odziv ZDA na provokacije ekstremističnega režima ajatol in obžalujemo, da se preiskava pristojnih slovenskih organov o odgovornosti za pranju milijarde € za Iranski režim v NLB v letih 2009 in 2010 ne premakne nikamor.

Preiskava Logarjeve parlamentarne komisije, ki jo je Državni zbor sprejel soglasno, je namreč pokazala, da je Iranski režim v času trojnih mednarodnih sankcij ob vednosti ključnih ljudi slovenske leve politike preko državne NLB financiral tako svojo obveščevalno agenturo in teroristično mrežo kot tudi nakup sestavnih delov za izdelavo orožij za množično uničevanje. Nenavadna naklonjenost iranskemu režimu, ki v zadnjih dneh odseva iz sporočil nekaterih vladnih strank, uradnih predstavnikov slovenske vlade in večinskih medijev, v katerih generala Soleimanija, odgovornega med drugim tudi za nedavne brutalne poboje preko 3000 iranskih prodemokratičnih protestnikov, imenujejo celo mučenik, pa vzbuja utemeljen sum, da so milijonske provizije od zločinskega pranja denarja v NLB končale na številnih mestih vplivanja v Sloveniji. SDS zato najodločneje zahteva, da vlada RS nemudoma predstavi v DZ poročilo o dosedanjih ugotovitvah policijske preiskave o odgovornosti za daleč največje kriminalno dejanje v zgodovini samostojne Slovenije, ki je imelo očitno daljnosežne mednarodne in notranje varnostne ter politične posledice.“ Objavlja Janez Janša na svojem Facebook profilu. So vodilni politiki takrat vedeli za pranje denarja ? So bančniki za vsako svoje dejanje poročali politiki? Verjetno ne! Zelo verjetno so bančniki delali na lastno roko in v lastno korist, ali pa so bili tako zabiti, da sploh niso vedeli, da delajo narobe. Danes pred komisijo, pa se bodo ali izgovarjali ali pa dobili virus pozabe. A objektivna odgovornost ostaja in če ne druga je potrebno bančnike kaznovati, da se kaj podobnega v prihodnosti več ne bo dogajalo!

Dodaj odgovor