Hollywoodske zvezde v znamenitem moskovskem metroju

Arnold Schwarzenegger, Pierre Richard in Hideo Kojima so se spustili v znamenite postaje podzemne železnice ruske prestolnice in se na lastne oči prepričali, da je moskovski metro eden najlepših na svetu.

Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger in Moscow subway in the rush hours

View image on Twitter

Znani hollywoodski igralec je v Rusijo prišel na osebno povabilo takratnega predsednika Rusije Dmitrija Medvedjeva oktobra 2010, v času, ko je bil guverner Kalifornije, da bi sodeloval na Global Innovation Partnership.

Terminator je v podzemno železnico prispel v spremstvu veleposlanikov ZDA in Avstrije. Igralec se je vkrcal na vlak na postaji metroja Ohotnij Rjad, nato prestopil (Teatraljnaja) in prispel do postaje Novokuzneckaja.

Moskovčani so Schwarzeneggerja ves čas spremljali s kamerami, in v podzemni železnici je prišlo celo do manjšega stampedo.
Schwarzenegger je po vožnji ruskega podzemlja na svojem Twitterju zapisal: “Ni dvoma, da imajo Moskovčani radi svoj javni prevoz.”

Arnold je prišel v Moskvo še nekajkrat po tem, a s podzemno železnico se več ni peljal.

Javier Bardem

Moskovska tiskovna konferenca

Moskovska tiskovna konferencaMudrac Aleksandra/TASS

Španski igralec Javier Bardem je leta 2011 obiskal Moskvo v družbi svoje žene Penelope Cruz, da bi obeležil premiero “Pirati s Karibov 4”. Vendar se je za razliko od Schwarzeneggerja znašel v metroju čisto slučajno. Zaradi gneče je Bardem zamujal na dogovorjeno delavnico za študente gledališke akademije, zato se je odločil, da bo tja poskusil priti s podzemno železnico.

Vožnje z javnim prevozom v Moskvi ni komentiral, prebivalci glavnega mesta pa mu ravno tako niso posvečali posebne pozornosti. Zelo verjetno je, da ga mimoidoči sploh niso prepoznali.

Hideo Kojima

Znani japonski oblikovalec računalniških iger Hideo Kojima je na razstavi Comic Con 2019 v Moskvi premierno predstavil svojo igro Death Stranding. Med nabito polnim vikendom v ruski prestolnici je obiskal Rdeči trg, televizijski center Ostakino, poskusil boršč v kavarni “Puškin” in obiskal muzej hladne vojne “Bunker 42”.

Japonski oblikovalec se je želel peljati tudi z moskovskim metrojem, zato so mu njegovi gostitelji izpolnili to željo. Vozil se je s podzemno železnico, fotografiral vsako postajo podzemne železnice in nato objavil fotografije na svojem Instagramu.

Vir: RUSSIA BEYOND

Dodaj odgovor