Indijske milijarde za Ameriške helikopterje

V ponedeljek sta predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump in prva dama Amerike Melanija Knavs Trump pristala v mestu Ahmedabad na Zahodu Indije na velikem sprejemu. Indijska in Ameriška stran si bosta na dvostranskih pogovorih želela izboljšati odnose, ki so se oslabili zaradi trgovinskih vojn.

Amerika in Indija imata močne vezi in dvodnevni obisk naj bi vezi še izboljšal. Na letališču ju je pričakal Indijski Premier Modi in ju pozdravil, ko sta izstopila iz letala Air Force One. Pozdravili so ju tudi glasbeniki, ki so igrali na bobne in plesalke oblečene v pisana Indijska oblačila.


Trumpa bodo sprejeli v verjetno največjem stadionu za Cricket, ki lahko sprejme 110.000 ljudi. Stadion se nahaja v mestu, ki je politični dom Modija. Ameriški obisk pa bodo poslovno zaključili z vojaškim sporazumom o nabavi helikopterjev Lockheed Martin v vrednosti 2,6 milijarde zelencev.
V Indiji so Ameriškega predsednika torej sprejeli kot boga. Melanija je bila ponovno najlepša in sklepali so se milijardni posli. Go Trump! Čestitke!

Dodaj odgovor