Nove informacije o konzoli Sony Playstation 5

Eksplozija informacij ? Qua dogaja pri PS5 ? No, pa povzemimo razne vire internetja ….

Obilica PS5 informacij bo razkritih na Playstation srečanju 5. Februarja 2020 , v Sony hallu v New Yorku ,za medije in tisk. Predstavljen bo končni dizajn konzole, kontrolerja in namizja, specifikacije naprave ter seveda razgovor z razvijalci iger ter predstavitev PS5 ekskluziv. Poglavitne besede predstavitve PS5 so »kratki ali neobstoječi nalagalni časi«,«bliskoviti download«, »poglobljen nadzor«, »modularno nalaganje iger«, »optični pogon v napravi« ter »opcijsko streamanje iger« .
Poglavitna za Sony tokrat je predvsem storitev PS Now , ki bo po vzoru xboxovega gamepassa ponujala (za skromno plačilo) uporabo velikega števila iger v celoti , ter remote play, ki vam bo omogočal igranje ps5 iger tudi na telefonih , tablicah ali računalniku.
Omogočeno igranje ps4 iger je tudi zadeva, ki bo razveselila mnoge ps5 uporabnike, saj naj bi downloadane igre, pa tudi shranjene pozicije, zlahka prenašali naprej . Posebej se trudijo , da bi PS5 postal »ultimativna playstation konzola« , saj naj bi končno omogočil igranje ploščkov vseh prethodnih generacij ! Dualshock 4 kontrolerji, VR seti ter ostala periferija bo kompatibilna z PS5 napravo za lažji prehod k novi platformi.
Gran turismo 7, Mlb the show 21, Demon souls remastered, Godfall in Legendz (novi ip Santa monica studio) so nekateri izmed štartnih PS5 ekskluziv, ki bodo na voljo ob izzidu, med ostalim pa so v delu še nova Horizon zero dawn igra, novi Spider man insomniaca, nova Crash bandicoot igra, nov zf naslov razvijalca Naughty dog, Final fantasy 16 in nov Resident evil naslov.

PS5 bo svetovno prodajo pričel oktobra 2020, po ceni $499 usd / £449 uk / €449 eu / ¥54,999 jp , z , pričakovano, samo enim modelom ( pro pa verjetno kasneje) Specifikacije naj bi bile zelo blizu 100usd dražjem xbox series x .
Na dan predstavitve bo novinarska in medijska sredina bombardirana z podatki in demo verzijami prihajajočih iger, zato pričakujte bogato bero informacij . V določenih državah bo ponujeno tudi uradno prednaročilo konzole. Sony pa se bo tokrat vrnil še poleti na e3 z še več informacijami , obvestili in razkritji 

😉
“It’s time to play.” je novi slogan znamke Playstation – no, pa dajmo . Vir.: PLAYGAME.si

Dodaj odgovor