Novi Nissan Juke – Japonska kakovost „Sem poseben, eleganten in napreden!“

„Ostre linije, dramatične luči, vznemirljivi oblikovalski poudarki, 48 cm (19 ”) alu platišča in prepoznavna plavajoča streha. To so elementi, ki ustvarjajo drzen videz in elegantno aerodinamično obliko, zaradi katere novi Nissan JUKE učinkovito reže zrak ter vam tako zagotavlja prihranek goriva in tiho vožnjo.“ takšen je opis Nissan Juka na spletni strani podjetja Avto Koletnik, kjer so nam lepotca posodili na test. In res je! Avto je markanten, športen in hkrati varčen. Testni primerek je imel vgrajen motor z kubikuro malo pod 1 liter in 88 kilovati. Poraba pa se je glede na športnost vožnje gibala med 6 in 10 litri. Ročni 6 stopenjski menjalnik je deloval brez težav in v primerjavi z konkurentom iz te revije Renaul Capturjem je imel nekaj prednosti. Katere? Sedeže nastavljive po višini, ki jih Captur ni imel in radijsko navigacijski sistem, kjer se glasnost nastavlja z vrtljivim gumbom in ne z pritiskanjem po multimedijskem zaslonu. Testni primerek Juka za ceno okoli 19.000 EUR je imel seveda usnjen volan z multifunkcijo in še kaj. Ste vedeli, da lahko Nissan Juke služi za povezavo telefonov? Apple CarPlay™ ali Android Auto™ združita pametni telefon z vašim vozilom, zato vožnja postane preprostejša in varnejša. Vaš novi Nissan JUKE lahko postane celo brezžična dostopna točka, kar vam omogoča, da povežete do osem različnih naprav. S storitvami NissanConnect Services imate na dosegu roke neverjetne možnosti, ki vam jih prinaša uporabniku prijazna aplikacija.

Nudi vam pomoč v resnih situacijah, npr. s samodejnim klicem v primeru hude nesreče, ali pa vam olajša vsakdanje življenje s funkcijami, kot je daljinsko zaklepanje vašega novega vozila Nissan JUKE. S svojim Nissan JUKOM se lahko povežete celo prek aplikacije Google Home.Ker gre za tehnološko napreden avtomobil pa so tukaj še varnostni sistemi proti nenamernem menjavanju voznih pasov, senzorji proti naletu spredaj in videokamera, za lažne vzvratno parkitanje. Multimedijski zaslonček na sredinski konzoli je manjši kot pri boljše opremljenem Renault Capturju, ampak je postavitev elementov bolj intuitivna. Gumb glasno tiho je klasičen in ni potrebno iskati po zaslonu plusa in minusa. Testni model sicer ni imel vgrajene navigacije, a se da ta dobiti v dražje opremljenih modelih kot dodatna oprema. Dodatna oprema je lahko tudi sistem ProPILOT, ki je na voljo pri menjalniku z dvojno sklopko, takšen novi Nissan JUKE ohranja varnostno razdaljo do spredaj vozečega vozila ob upoštevanju razmer v prometu. Sistem lahko celo povsem zaustavi vaše vozilo in znova pospeši, ko se promet začne premikati. Na cestah zunaj urbanih središč ProPILOT poskrbi, da ostanete znotraj voznega pasu tako na ravnih odsekih kot celo v blagih ovinkih. Nova tehnologija tako poskrbi za večjo varnost na cesti in posledično manj nesreč. Bravo Nissan k nenehnem razvoju za boljši in bolj varen jutri. Dobre tehnologije!

Kakšne so lastnosti Nissanove vgrajene navigacije? Vgrajeni navigacijski sistem NissanConnect v novem Nissan JUKEU uporablja najnaprednejše tehnologije. Aplikacija NissanConnect Services omogoča tudi dostop do CarPlay™, Google Home™ in celo brezžično internetno povezavo, da boste vedno seznanjeni z zadnjimi informacijami, poleg tega pa poskrbi tudi za vaše razvedrilo in posodabljanje. Z inteligentno integracijo boste vedno v koraku s svetom okoli vas. Navigacija je pregledna in deluje brez napak. Moramo pa opozoriti, da spada pod dodatno opremo in je nimajo vgrajeni vsi modeli Nissan Juke. Za daljše poti gotovo dobrodošlo.

Nissan JUKE je v osnovi dobavljiv v 5 serijah opreme.VISIA,ACCENTA,N-CONNECTA,TEKNA in N-DESIGN.Najugodnejša je na voljo od 17.550 EUR naprej. Mi smo testirali verzijo N-CONNECTA in smo že bili deležni usnjenega volana in potovalnega računalnika. Po ceniku od 21.000 EUR naprej, ampak je trgovec omenil popuste in ceno 19.200 EUR. Posebnost zadnjih dveh verzij so recimo serijsko zatemnjena zadnja stekla. Da dobimo funkcije kot so pro pilot in navigacijsko napravo pa je potrebno poseči po verziji TEKNA. Nissan Juke TEKNA je na voljo brez popustov od 22.800 EUR naprej. A pozor! Povprašajte za svoj popust. Vprašati namreč ni greh!

Dodaj odgovor