Novi Renault Captur – Tehnologija iz Formule ena na mestnih ulicah „Sem poskočen, važen in lep!“

Na Slovenske ceste je konec leta 2019 pripeljal novi mestni maneken z imenom Renault Captur. Z začetno ceno 13.790 je opremljen bolj skopo in ni prav privlačen za zahtevnejše. Model, ki pa smo ga dobili na test z 130 konjiči, avtomatskim menjalnikom, panoramskim steklom, kamerami spredaj in zadaj ter asistenčnimi sistemi za nenamerno menjavanje voznih pasov in z velikim multimedijskim centrom na sredinski konzoli, pa je več kot privlačen tako na pogled od znotraj kot tudi od zunaj. Dvobarvna alu platišča so postala nova moda in led žarometi niso le moda ampak so tudi zelo uporabni, saj med vožnjo veliko bolj osvetljijo cestišče kot klasični z H7 žarnicami. Avtomatski menjalnik se mu poda in testni Renault Captur z bencinskim motorjem in 130 konji je z mesta odlično speljal in menjalnik je brez problemov opravil tako z umirjeno kot tudi poskočno vožnjo. Počutil sem se kot voznik manjše formule.

V avtomobilu se sedi malo višje kot pri modelu Renault Clio. Boljše. Počutiš se bolj varno in v avtu je več prostora. Ker gre za povečan Clio, kar nam bodo mogoče pri Renault zamerili je potrebno povedati, da je prtljažni prostor skromen a za svoj razred nekako standarden. A za tiste, ki želite v prtljažniku prevažati voziček ali dvojno golf opremo bo to težki zalogaj. Sedeži se lahko podrejo in materiali v notranjosti so kakovostni. Omeniti je potrebno novo sredinsko konzolo, ki ima velik zaslon. Dovolj velik da je lahko spodaj radio z kontrolami in zgoraj navigacija. Ali pa z nekaj kliki navigacijo razpotegnemo čez celoten zaslon. Zaslon je kontrasten, barvit in vidljivost je odlična. Odlična je tudi vidljivost pri kamerah spredaj in zadaj, ki se izklopijo pri večji hitrosti.Audio sistem dela odlično in nabijanje glasbe je v mestni formuli prav zabavno. Zvočniki so odlični in nov digitalen ali analogen radio omogoča odličen sprejem. Toni so dobri tako v nizkem kot tudi visokem spektru. Pri radiju edino zamerimo način kako prestavljati z tiho na glasno ali obratno. Pogrešamo vrtljivi gumb! Nastavljanje glasnosti preko zaslona nam ni všeč.

Novi CAPTUR je popolnoma spremenjen. Pohvali se lahko z dovršeno in prilagodljvo notranjostjo. Z 18 barvnimi kombinacijami, ki so na voljo, pa lahko novi Captur prilagodite po svojem okusu. Testni model je bil temno modre barve z črno streho. Izberete pa lahko seveda tudi svetlo modrega ali kakšno drugo barvo. S sistemom MULTI-SENSE premaknite meje prilagoditve in izbirajte med 3 načini vožnje: Eco, Sport in MySense. Je pa na izbiro tudi 8 sistemov osvetlitve prostora, ki smo jo do sedaj bili vajeni pri premium znamkah kot je Mercedes. S tehnologijo MULTI-SENSE lahko torej prilagodite novi CAPTUR skladno s svojim razpoloženjem. Renault v močno opremljenimi verzijami Capturja sili razred višje. A pri avtomobilih niso pomembne samo barve in lepe moderne linije, da pristaneš v višjem razredu, ampak tudi varnost. In tudi na tem segmentu je Renault močno napredoval. Na zadnjem testu NCAP je novi Renault Captur namreč dobil odlično oceno 5 zvezdic. V avtu se torej ne počutite samo varno, ampak dejansko ste na varnem. Ob hitri vožnji se je avto odlično držal cestišča, kar priča tudi o tem, da je podvozje dobro odmerjeno in luknje v slabih Slovenskih cestah so višje profilne oziroma rahlo balonaste gume dobro požirale. Bravo Renault!

Nekoč sem bil skeptičen do avtomatskih menjalnikov. Danes temu več ni tako. Nekoč je Renault veljal za slabši avto. Danes temu več ni tako. Odlični rezultati v Formuli 1 in milijoni vloženi v razvoj in nove tehnologije so dvignile nivo kakovosti, zanesljivosti in na trg za končne uporabnike pripeljale več kot nekoč. Kmalu lahko pričakujemo tudi Renault Captur hibrida. Odlično. Francoska znamka, ki je pri nas med bolj popularnimi res ponuja veliko za svoj denar. Od izgleda, tehnologije do vrednosti za ceno. Za manj zahtevne se dobi Renault Captur z ceno pod 14 tisočaki. Za bolj zahtevne pa takšen, ki stane malenkost več kot 20 tisočakov. Še vedno pa pri nas kot mestni avtomobil velja za najbolj priljubljenega Renault Clio, ki je na zadnjem tekmovanju Slovenskega avta leta dosegel odlično prvo mesto. Čestitke! VIVA LA FRANCE

Dodaj odgovor