Umetnine mlade kraljice ovrednotene na 3000 funtov?

Na spletu so se pojavile govorice, da so našli 2 umetnini, ki naj bi jih v mladih letih narisala kraljica Elizabeta. Kritiki so dejali, da se pri umetninah vidi velik talent in kmalu bodo umetnine prodane na dražbi. Kraljeva palača ni želela potrditi, da je umetnine res narisala sedanja kraljica Elizabetha.

Na eni sliki je starejša gospa s profila, na drugi pa ista gospa, ki se ukvarja z kvačkanjem. Na risbah je baje prikazana starejša gospa z imenom Marion Crawford, ki je bila učiteljica kraljice in njene sestra.

Slike so z modrim črnilom podpisane Elizabetha. Odtisnjen datum 1932 pa prikazuje, da je bila kraljica takrat stara 6 let. Strokovnjaki ocenjujejo, da je možno, da so slike nastale kasneje. Scot Marion “Crawfie” Crawford je začela službo v palači leta 1932 in je padla v nemilost in službo izgubila, ko je izdala knjigo Mala Princesa. Umrla je leta 1988.

Privatni zbiratelj je umetnine poslal v dražbeno podjetje William George of Peter­­­borough, Cambs, kjer so dejali, da je slike verjetno narisal nekdo blizu kraljice ali pa mogoče celo kraljica sama. Ali je slike narisala res Elizabetha, lahko potrdi le ona sama.

Dodaj odgovor