Zakaj je dobro ob nakupu rabljenega vozila skleniti jamstvo?

Barbara, kaj pomeni jamstvo na rabljeno vozilo?
Jamstvo je pogodbena zaveza prodajalca, da bo kupcu v določenem obdobju in do določenega števila prevoženih kilometrov kril v jamstvu določene stroške nadomestnih delov in servisnih storitev ob okvari vozila pri pogodbenih izvajalcih.
Zakaj sploh dokupiti jamstvo?
Pri izbiri rabljenega vozila se veliko strank odloči tudi za dokup jamstva. Predvsem iz razloga, da so v primeru večjih okvar zavarovani pred prevelikimi stroški odprave okvare. Ti znašajo tudi do polovice vrednosti vozila. Tudi pri novejših vozilih z malo prevoženih kilometrov prihaja do okvar za katere se ob nakupu ni dalo slutiti, da bo do njih lahko prišlo.
Kakšna jamstva so na voljo?

Na voljo so različna jamstva, odvisno od starosti vozila in prevoženih kilometrov. Načeloma pa so na slovenskem tržišču na voljo 6,12 in 24 mesečna jamstva. Motive Service trenutno nudi 5 paketov koordinacije jamstev, kateri se med seboj razlikujejo po obsežnosti kritja. Naši pogodbeni partnerji strokovno svetujejo stranki ob nakupu vozila katero jamstvo je za njih v danem trenutku optimalno.V tem primeru vam prodajalec v sodelovanju z Motive Service lahko ponudi jamstvo za vozila do 14 leta starosti in do maksimalno 250 000 prevoženih kilometrov, seveda ne smemo zanemariti dejstva, da se sklepajo jamstva za vozila, ki so redno in ustrezno vzdrževana v skladu s priporočili proizvajalca.
Koliko časa ste prisotni na slovenskem tržišču?
Na slovenskem tržišču smo prisotni od leta 2010 . Na Evropskem tržišču pa že 19. leto. Naj omenim, da le na tržišču Slovenije in Hrvaške trenutno kroži približno 12.000 vozil za katera koordinira jamstva in pomoč na cesti družba Motive Service.
Zakaj Motive Service, v čem je vaša posebnost?
Naša prednost je v tem, da imamo lastna skladišča rezervnih delov, predvsem motorjev, menjalnikov ter turbopolnilnikov za skoraj vse znamke vozil, ki so prisotne na našem tržišču. Znamo prisluhniti strankam kar nam v sodelovanju z kakovostnim delom tehničnega oddelka prinaša odlične rezultate pri zadovoljstvu strank.
Kdo so vaši partnerji?
Motive Service v Sloveniji sodeluje z velikim številom preverjenih prodajalcev rabljenih in novih vozil. Težko je govoriti o številkah, saj številke vztrajno naraščajo, kar nam vedno znova potrjuje uspešnost in kakovost našega dela. Zanimiva je raziskava, ki je pokazala, da že vsak 3. avto prodan s strani prodajalca vozil, ki ustreza osnovnim parametrom in ima koordinirano jamstvo s strani Motive Service. V Sloveniji imamo več kot 60 pogodbenih serviserjev, kjer se hitro in učinkovito odpravlajo okvare. Že 9. leto na slovenskem tržišču sodelujemo z AMZS-jem, ki uspešno v sklopu dejavnosti naše družbe opravljajo storitev vleke vozila v okvari 365 dni v letu/24 ur na dan, ter nudijo storitev klicnega centra.
Naj kaj moramo biti pozorni pri izbiri jamstva?
Predvsem je potrebno prebrati splošne pogoje. Saj večino nezadovoljstva prihaja iz pomanjkanja informacij. Stranke se ne seznanijo s splošnimi pogoji in lahko pride v primeru okvare do zajetnih dodatnih izdatkov.

Dodaj odgovor