ACER Concept D7 je prenosna delovna postaja z 4K zaslonom za grafično oblikovanje in ustvarjalce medijskih vsebin!

Nekaj za produktivne in delovne pa je gotovo Acer Concept D prenosnik, ki ga lahko brez problema pokličemo mobilna delovna postaja. Ni namenjen primarno igram, čeprav lahko zaradi hitre grafične kartice zaigramo tudi kakšno. Vgrajena pri testnem modelu je namreč Nvidia Geforce RTX 2060 z 6 GB spomina in tudi procesor Intel i7 devete generacije ni od muh. A lepo počasi! Zakaj je to odličen prenosnik? In zakej je nekaj posebnega? Hmmm.. Posebnosti je več! Kot prvo smo opazili aluminijasto ohišje, ki doprinese k manjši masi izdelka, boljšem hlajenju in boljšem občutku med uporabo. Prenosnik z 15,6″ posebnim zaslonom in hitrimi komponentami tehta le 2,1 kg. Zakaj je zaslon poseben? Ker je kalibriran za uporabo grafičnih programov in omogoča nativno resolucijo 4K! Noro! Slika?

Nad pričakovanji! Odlična za oblikovalce! Priklopov je ogromno in najdemo tudi USB Type C ter Thunderbolt port. Da. Prenosi do 40 GB sec so možni! Koliko je spomina? Pri testnem modelu 16 GB, kar bo za večino dovolj! Možna pa je seveda tudi nadgradnja na 32 GB proti doplačilu! Disk? Ultra hiter NVME SSD z kapaciteto 512 GB ali 1 TB je vgrajen v modelu, ki je na voljo pri nas. Vam je to premalo? Kupite si zunanji disk ali pa datoteke naložite v oblak!

Kako prenosnik opisujejo strokovnjaki? Stroj za medijske oblikovalce! Designerje, grafike, video montažerje in še bi lahko naštevali! Zakaj ni primarno namenjen za gamerje? Zato ker bi resolucija 4K v primerjavi z resolucijo FULL HD, ki jo prikazuje serija ACER Predator grafiki pri obračunavanju slikic na sekundo povzročila več preglavic in bi bila igra na takšnem prenosniku manj odzivna! Poleg tega gamer ne potrebuje kalibriranega zaslona in tudi ne potrebuje Thunderbolt porta. Grafik pa je nad temi sladkostmi zelo navdušen. Prav gotovo poznam kakšnega video montažerja, ki bi takšno mašinco z veseljem vzel na testiranje in je potem po testiranju ne bi želel vrniti!

In ja! Tudi tipkovnica je osvetljena in ja, vgrajeni zvočniki so enkratni. In ja. Ohišje je fenomenalno! Logično! Prenosnik, ki v akciji stane 1899 EUR ali 1999 EUR mora ponujati vse to. Če bi pred leti mi kdo rekel kakšen prenosnik bom dobil za 2 tisočaka, bi mo dejal, da je malo nor.Tehnični napredek je naredil svoje, računalniki so se izboljšali in cene so padle. Mimo so časi, ko so prenosniki zaostajali za stacionarnimi računalniki in bili veliko slabši. Danes na takšen prenosnik priklopiš dodaten velik monitor, tipkovnico in že postane center tvoje pisarne. Ocena: 98%

Uvoznik: www.NOTESNIKI.si

Dodaj odgovor