COVID-19: 70.000 tonska vojaška ladja prisidrala v New Yorku

Zaradi Covid-19 Korona virusa so bolnišnice tudi v Ameriki polne. Žarišče je med drugim tudi New York v katerem je te dni pristala vojaška ladja težka kar 70.000 ton. Ameriški predsednik Donald Trump je z ponosom delil sliko gromozanske ladje na svojem Twitter profilu. Na ladji je zdravstveno osebje, medicinska oprema in zdravniki. Trump pa je ponovno molil k bogu in dejal: “Z božjim blagoslovom bomo zmagali to vojno!” Med drugim je na svojem čivkaškem profilu objavil, da bodo solidarnostno pomagali tudi Italiji in da bodo v Italijo poslali za 100 milijonov vrednosti zdravstvene pomoči.

Vsi prebivalci v okolici New Yorka, New Yerseja in Coneticuta pa so dobili opozorilo naj se za 14 dni odpovejo nenujnim potovanjem. Torej neke vrste Lockdown! A gre samo za nasvet. Kdor bo vseeno potoval zaenkrat ne bo dobil denarne kazni ali šel v zapor! Mogoče bo karantena malo kasneje. Seveda je v svojem stilu Trump napadel medijske hiše za napačno poročanje in določene od njih označil za LAMESTREAM NEWS ali FAKE NEWS.

V časih krize pa se je pokazala za efektivno metodo komunikacije tudi množična video konferenca preko novega Apple Macbook računalnika. Možno samo v Ameriki. Zakaj pri nas ne? Ker je verjetno internet prepočasen!

Še kaj z one strani luže? Milijarde v borbi z virusom! Veliko zadolževanje! Molitev k bogu! Lockdown oziroma zaprtje določenih potovalnih poti! Ostanimo doma. Podobne metode kot v Sloveniji, le da Janša moli potihoma in tega ne razglaša na veliki zvon. Ostanite doma in molite moje ovčice! Kdor pa ima službo pa naj bo tiho in naprej dela za drobiž!

Dodaj odgovor